Шизофреничният рекет на закона
Едва ли са мнозина онези, които не биха се съгласили с теорията, че човек е неразделна част, брънка от вечната верига на живота, от вселената. И като такъв изначално той би трябвало води съществуването си именно според тези вселенски закони, казано иначе – по законите на природата. 
Но в природата на човека, дълбоко в него диша звярът, онова животно, което не мисли, а действа според инстинктите си. Само че хората се различават от скотовете по това, че имат съзнание, че могат да мислят и да преценяват. Съвсем отделен е въпросът може ли човек да преценява точно и трезво, както и Иска ли! 
Но дори и тогава, когато греши в преценката си, човекът остава съществото превъзмогнало скота в себе си. А що се отнася до идеята, че самият човек трябва да бъде надмогнат, нещо с което съм категорично съгласен (защото няма по-голямо зло от човека!), това  е вече тема в полето на титани на мисълта, като Ницше, да речем, но негово “величество“ човекът  едва ли ще стигне някога дотам…
Поради това искам да изкажа искреното си съчувствие на онези малки човечета, които не могат да надмогнат животното в себе си. Тези уродливи същества, които срамят изначалната идея за човека, за неговото преимущество над животното. Едни пионки, кукли на конци, едни страхливци, които живеят на гърба на античовешките закони, създадени от човека, а  не от природата, закони, които облагодетелстват именно подобни нищожества, които нямат доблестта да се обърнат към онази преценка, за която вече стана дума. Нещо повече – те не са нищо повече от едни кръвосмучещи паразити върху гърба на една система, която изначално е обречена на гибел – без значение колко дълга ще бъде агонията на тази система. Система, в която онези природни закони, според които би трябвало да живее човек са погазени напълно.
Нещо повече – система, чиито мерки спрямо гражданите на тази територия, граничат с терор! (Направете си справка за терор в Уилкипедия!) 

Източната мъдрост гласи, че за да победиш в една битка първо трябва да познаваш врага си, после трябва да познаваш себе си…И тогава, ако си изпълнил тези условия страхът от каквато и да е битка в живота ти ще изчезне завинаги от теб…Да споменавам ли, че пред един терорист, пред един жалък рекетьор няма поле за изява за подобна битка на честта!

В унисон с горното съм длъжен да подчертая – никога човек, надмогнал животното в себе си не може да бъде победен в каквато и да е битка от мижитурка, от същество, което живее според античовешките закони, създадени от античовеци, същества, които нямат куража да признаят даже пред кирливите си душички истината!
Да твърдиш, че е истина това, която позволява лайняният закон на една лайняна държава, каквато е България, най-малкото, говори много лошо за теб. Да не ти пука за това, че си оставил семейство без пари, в момент, когато целият свят празнува, пари, за които някой се е трудил честно, според възможностите си, говори повече от лошо за теб.
Да посегнеш на сегашното, а оттам и на миналото, а още по-лошо – на целият бъдещ живот на едно човешко същество(а всъщност не на едно, а на цели семейства!), осланяйки се на Лъжата, говори колко си слаб, колко си нищожен. Такова същество вече е загубило всяка човешка битка.
И не е важно колко живота ще погубиш с мазните лакеи, с които си се обградил! Не е важно колко порутени селски къщици или потънали в бурени селски дворове ще придобиеш, благодарение на нищожеството си (рано или късно ще ти приседне!) и на, съжалявам за повторението, - лайняните закони на една лайняна, дори не държава, а територия! Територия, чиито закони допускат чудовищния факт някой, който с нищичко не е допринесъл за нечие придобиване на имот,  да определя в колко квадратни метра да живее човек!
И някой нарича подобни неща законови, и някой нарича това Право/раздаване? –съжалявам, но няма как да ви го спестя – всички вие сте нещастници!!! 

С риск да се отклоня от темата, чудя се, защо ли Темида на всички изображения е с превързани очи?!Тук важна е Истината, да онази чистата истина! Онези факти, които колкото и да отричаш, колкото и да се тръшкаш като идиот-безумец (а аз те видях как се тръшкаш, беше жалка картинка, повярвай!), си остават такива. И горко на онази нещастна твар, наречена твой наследник, когато разбере що за баща е имала. И ако и от това не ти пука, в което не се съмнявам, то за каква битка става дума?! Повел си една гнусна миниатюрна война, в която ще докажеш едно единствени нещо – какъв боклук си, К.!

Мислиш си, в болния си шизофреничен мозък, че ме познаваш?! 

Аз мога да живея и в 5 квадратни метра площ, мога  да оцелея и с черен хляб, но човекът се превръща в човек, когато осъзнае, че е част от онази брънка, за която стана дума в началото. Едва когато подобно нещо се случи с теб, изроде, можем да говорим за победители и победени  в някаква битка! И понеже подобно чудо е немислимо да ти се случи, приеми горчивата истина – има нещо много по-силно от това да плячкосваш имотите на честните хора и да съсипваш животите им, и това е силата на мисълта, силата на съзнанието, че Истината е само една, както и другата, не по-малко важна истина, че ти, К., си просто един губещ боклук, едно жалко нищожество!


Коментари