Пластмасов дебил....или (уж) друга една история


Вечно нещастният българин, озовал се до голяма степен във вонящото блато на нещастието си, благодарение на острата си хронична тъпота, поради убедеността си, че политиците са онези, които ще решават или решат проблемите му, сега рипна, като ощипана ученичка, защото видиш ли проф. Иво Христов нарекъл 80% от българите дебили.....Една скоба само - политиката не решава проблемите, тя ги създава!!!

И как пък никой не пожела да признае, ей така пред себе си, че наистина сме дебили, че наистина сме такива щом допуснахме да разграбят пред очите ни не просто държавата, а да ошушкат до краен предел нашето настояще и бъдеще, нашите смачкани душици. Защо не си признаем, че всички наши надежди за достойно човешко съществуване бяха поругани, зачеркнати, брутално заклани, именно от тези, които днес отново изместват фокуса на истинския проблем. Да не говорим, че изразът дебили беше употребен до някаква степен  метфорично.

Но "недебилният" гласоподавател рипна из всякакви социални мрежи, охна, ахна, въх, ама как така...Така е, когато не различаваме сено от слама, ляво от дясно, бяло от черно, когато живеем в една пластмасова реалност... Ще трябва не само да не се сърдим, ами и да признаваме, че за нищо не ставаме, ако толкова грозно ни се вижда определението дебили.

Следващото видео "няма" никаква връзка с горенаписаното, но аз ви го предлагам като още един повод да се замислим какви сме, преди да подскачаме като декоративни петлета пред горчивите истини...

Приятно взиране...

 

Коментари