Цветен щрих в сивия лондонски пейзаж
Всеки, докосвал се до Лондон, е усетил малко или много сковаността и сивотата в пейзажа на този мегаполис. И за мнозина от онези, които не живеят постоянно на Острова това усещане може да бъде доста потискащо.

За щастие съществуват дадености, които макар и незадълго са в състояние да променят тази цветова уравниловка.

Едно събитие, което със сигурност ще внесе свеж цветен щрих в посивелия лондонски пейзаж е с български корен и това е поредната, 25-та самостоятелна изложба на пловдивския майстор на четката Георги Терзиев.

Благодарение на поканата на Български културен институт Лондон (http:/bg.bcilondon.co.uk/) жителите и гости на английската столица ще могат да се насладят и да съпреживеят над 50 от акварелите на Георги Терзиев – природни и архитектурни пейзажи, иновации, натюрморти и пр. от куп страни като Черна гора, Македония, Гърция, Франция и др.


Интерес буди фактът, че Жоро и тук, в сърцето на Англия ще  сподели с почитателите на изобразителното изкуство и  творби от българския северозапад и по-конкретно от селцето Горни Лом, който край на България за него се оказва нещо много повече от географска посока. Бих казал, че това е минорният щрих в акварелната поезия на Георги Терзиев, защото, както неведнъж съм споделял – картините на Жоро са нещо повече от преразказ с четка на видяното от него. Те са споделеност и съпреживяване, вдъхновение и самопризнание, те са топлият дъх върху заскреженото стъкло на нарастващата бездушевност.

И за да няма никакви съмнения в това, което казвам, посетете  изложбата на Георги Терзиев в Българския културен институт, Лондон – вярвам, че тя ще се превърне в празник за сетивата ви!

Официалното откриване на събитието е насрочено за 19.00 ч. на 29.09. 2016г. (четвъртък) и ще бъде факт в културното пространство на Лондон до 07.10.2016 г. на адрес 188 Queen's Gate South Kensington.
 
 Заповядайте!
Коментари

Анонимен каза…
Въведете коментара си...супер. успех на автора