Киномания обхваща Пловдив
Десетото издание на Киномания в Пловдив става факт под тепетата днес. В следващите дни – до 29 ноември, в LUCKY Дом на киното любителите на седмото изкуство ще имат възможностт да се насладят на 44 прожекции - рекорден брой за фестивала в града. Киномания ще се проведе и в двете зали на LUCKY Дом на киното, което се случва за пръв път

32  са заглавията в програмата на проявата, сред които едни от най-значимите постижения на съвременното световно кино. В изключително силната селекция са последните филми на култовите режисьори Уди Алън – “Почти нормален“ и Никита Михалков – “Слънчев удар“. 

Пловдивските киномани ще имат шанса да гледат скандалата лента на режисьора на "Необратимо" – Гаспар Ное "Любов", както и носителят на голямата награда в Кан "Златна палма" за 2015 "Дийпан" – завладяваща и нежна любовна история за съдбата на трима имигранти от Шри Ланка, които трябва да се адаптират към живота в парижко предградие.

Едно от най-значимите кино събития в Пловдив стартира с носителят на Голямата награда и наградата на публиката в Сънданс “Аз, Ърл и умиращото момиче” – смешна и затрогваща история на Грег, който открива колко въздействащо и важно може да бъде истинското приятелство. На Киномания ще могат да бъдат гледани и най-новите ленти с участието на Дъстин Хофман, Мерил Стрийп, Бил Мъри, Майкъл Кейн и Харви Кайтел.

Българското кино също присъства в рамките на проявата с четири нови заглавия. Сред тях е носителят на голямата награда на фестивала в Москва "Каръци" на Ивайло Христов, който ще бъде специален гост в Пловдив. 

Най-малките зрители също ще станат част от фестивала със специална селекция от детски филми.Коментари