Триколесно бъдеще

Обслужването на плащанията в икономиката (което понякога наричаме „да звъннем на Китай”) означава добавянето малко или много на пътувания по градските пътища. Всеки път, когато поискате един изпипан от професионалист сандвич с кашкавал или оформяне на вашия домашен бонзай, някой трябва да дойде до дома ви. Което значи повече задръствания, повече шум и повече замърсяване.

Датската компания Trefor Drive е измислила елегантно решение в тази посока и това е една много интересна кола за доставка. The Tripl (игра на думи между датски и английски) е електрическа триколка, която развива скорост около 45 км/ч. Тя е дълга около осем стъпки, четири широка и тежи 301км. празна. Електрическият мотор задвижва средното колело, а тесните странични колела са поставени така, че позволява да се завърти и направи радиус от 25 стъпки. Разликата от едно обикновено такси, да речем, е в това, че се задвижва от педали и Tripl  има обратен превключвател. След 8-часово зареждане можете да изминете около 100 км. – достатъчно за доставки цял ден в сърцето на на града.

Товарната част на Tripl е истински дизайнерски шедьовър. Това е една хитра преграда с вградени светлини и зацепва безпроблемно с тялото на триколката. Това отделение може да бъде изработено по поръчка за всеки клиент и да се премахва лесно при различни нужди като изолиране, охлаждане, затопляне. С други думи – перфектно за продукти, които трбва да бъдат превозени. Товарната зона, която може да поеме около 200кг и да побере повече от 36 кубични фута (повече от на Mercedes-Benz E-класа) също има 12-волтов извод за захранване на батерията.

Дизайнът на това првозно средство не е просто по-добър за градовете, той е по-добър за гражданите. Бордовете от двете страни на задното колело са свързани с подвижна, регулируема седалка, което позволява на шофьора да стъпва отгоре.  Няма нужда да си прехвърля краката над возилото и обратно.Което би трябвало да прави доставчиците от Fu Hao  истински щастливи следващия път, когато искате доставка.Коментари