10 откачени места за „пускане на една вода”


Сладолед с разбита сметана, плодове и сироп, и всичко това натъпкано в нещо, което наподобява огромна торта.

Вярвате или не, това е място, на което можете да идете по малка нужда, ако сте в Япония, съобщава odee.com.

Oita Toilennale 2015
е арт фест, посветен на публичните тоалетни.  „Разтопени мечти”, тоалетната, наподобяваща сладолед е дело на Minako Nishiyama, Mika Kasahara, и Yuma Haruna, и е сред най-значимите проекти на фестивала.

Ядреният инцидент преди четири години във Фукушима е вдъхновил този проект. Творците коментират, че под такава сладка структура Япония се разпада.


Посетителите на Jack Astor's в Торино се облекчават (или ужасяват) от писоари във формата на акули, снабдени с два реда остри зъби.

И макар да сме наясно, че те не са истински картечницата на тези писоари, изважда на показ снимки на седящи в устата на акула хора, като в „Челюсти 4”. Дори има предупредителен надпис „внимавай, когато си развяваш...махалото”.

Всеки град си имат своите публични тоалетни, но е рядкост те да са източник на такава градска гордост като тази в списъка.  Да се изваят тоалетните блокчета на Matakana е отнело 7 години, а самата тоалетна е отворена през 2009.

Градът обявява конкурс за дизайн на сградата и се получават 25 предложения, 12 от които от архитекти и дизайнери. Победител е Matakana.


Полу-лицата от входа на тоалетните са от лят бетон. Остатъка от структурата е "shotcrete" над дървени калъпи. Фасадата на всяка стая е от рециклирана медна обшивка, а скулптурите струват общо $400,000.
Това е място, на което трябва да се отиде.

През 2013, театърът Varsity в Dinkytown е обявен за най-доброто национално място за облекчаване. Обществената тоалетна на Минеаполис пребори други девет претендента от цялата страна, един конкурс проведен от главния доставчик на консумативи за обществени тоалетни Cintas.

„Обществената тоалетна изглежда зашеметявщо, от страхотната зидария през ярките цветя, та до характерната зона за ръчно миене”, казва главният маркетингов управител на Cintas John Engel.  „Влезли вендъж вътре, напълно забравяте, че сте в обществена тоалетна. Тук мъжете се чувстват като в стара европейска крепост.

Китайският град  Chongqing държи един откачен световен рекорд – за най-просторната градска тоалетна. Порцелановият палат с египетска фасада има над  1000 тоалетни в сграда от 3000 кв.м.  

„Ние разпространяваме тоалетна култура. Хората слушат музика и гледат телевизия”, обяснява Lu Xiaoqing, представител на местната власт. „След като тоалетните се използват хората ще бъдат много, много щастливи”, допълва той.


Има писоари с формата на отворена крокодилска уста, докато други са с формата на Дева Мария. Има дори мивки, оформени като женски задници .

Тази обществена изскачаща тоалетна се появява в 22:00 вечерта и изчезва в 03 през нощта.
 
Тоалетните, измислени и продавани от холандската компания UriLift за около £45 000, обикновено се ситуират в зони, близки до питейни заведения. Тези заведения са доста оживени през почивните дни, но няма нужда от обществени тоалетни около тях през останалото време.


Разбира се, писоарите не са особено подходящи за жените, които се веселят, макар че се появяват планове за такива и за двата пола.
След известни противоречия от LAGADO излмислиха разглобяема временна тоалетна.

Изскачаща тоалетна с изглед.

Монтирана на спортната площадка в парка Heemraadssingel Park, тоалетната чиния се слива с околната среда.

 
На практика това са две тоалетни с различни размери – една за деца и една за възрастни. В случай, че искате да се уверите, че геометричната форма на сградата не е в разрез с меката дървесна обстановка, екипът на LAGADO инсталира лъскави зелени странични панели, които отразяват сянката на листата и дърветата, както и слънчевата светлина.    
Паркът Perry Lakes се простира по протежение на бреговете на река Cahaba, в покрайнините на  Marion, Алабама. След като е затворен за повече от  20 години паркът е отворен отново през 2001. За да осигурят нов елемент дизайнерите от  Rural Studio са построили павилион. Следващата година на работещите за Rural Studio е поръчано да констроират и монтират тоалетна в парка.

Екипът студенти набързо създава три уникални проекта. „Високата тоалетна” разполага с леки алуминиеви  вързопи, които се виждат отвън. Вътре, кедрови дъски насочват окото към един отвор на върха на кулата, показвайки гледка на надвисналите наоколо дървета.  „Дългата тоалетна” е оградена от две конзолени стени, които образуват рамка около дърво.

„Тоалетната-могила”  е обградена от септична система, която обслужва целия комплекс.


Всяка от тоалетните се свърза, посредством повдигаща се пътека, която почва от зоната на паркинга и криволичи през гората до павилиона.
През 2013 малък баскетболен отбор от Пенсилвания става първият спортен отбор, предложил контрол на урината чрез видео игри в тоалетните.

Lehigh Valley IronPigs Пенсилвания въведоха "писоар Gaming системата" в своите мъжки бани - персонализирани писоари "контрол на урината” на видео екран, за да забавлява феновете, докато използват съоръженията .
Системата е дело на британска компания . В демото вместо урина  компанията показва слалом на сноуборд, в който героите са управлявани от  струята на играча.

Когато става дума за туристически атракции, откаченото продава. Хората имат достатъчно време, издържат на всичко, което е в нормални граници, но всичките тези стъклени тоалетни  в средата на Sulphur Springs, Тексас със сигурност издухват миналото.

За малък град като Тексас, целта на тези уникални тоалетни е да се балансира между нуждата от форма и функция. Градът избира да се създадат огледални стаи, които да отразяват красотата на близкия съд и околкните райони?! (един съд никога не може да бъде красив, та било то и отвън!!!)


Докато любопитните минувачи могат да надничат и да се чудят какво ли става вътре в сградата, потребителите се радват на шоуто. Не само че имате най-доброто място, но  можете да добавите забавление за себе си, вършейки работата си, докато любопитковците надничат през прозореца. Дали всичко това ви кара да се смеете или да плачете, зависи от  факта доколко сте склонни да се доверявате на технологията на еднопосочното стъкло.Коментари