Графитите идват!
Колко е хубаво, когато една идея се реализира, а колко по-хубаво е, когато едно хрумване се превърне в събитие, в част от културния живот на даден град. А това е атестат за неговата стойност, за това, че има място в културния ни живот.


Такъв е случаят с „Стрийт Арт Фест“, който ще се проведе за четвърти пореден път в Европейската столица на културата за 2019-та – Пловдив.

Тук е мястото да кажем няколко думи за историята на събитието. То  обединява и събира на едно място много артисти,  художници и млади хора от цялата страна, съобщават организаторите на феста от "Младежки глас" Пловдив. 


„Стрийт Арт Фест“ Пловдив се откроява с оригиналност и характер, което го нарежда сред най-добрите събития от този род в България. Фестивалът е изцяло насочен към младите хора и дава поле за изява и реализация на способностите им. Участие в събитието взимат най-добрите улични артисти от цяла България, което го прави един значим фестивал на национално ниво. „Стрийт Арт Фест“ Пловдив е една от малкото прояви в България, които са насочени към уличното и графити изкуство, което популяризира града по един оригинален начин, като генерира ясен артистичен резултат и привлича нови публики. 


Важно е да се отбележи и фактът, че „Стрийт Арт Фест“ Пловдив бе част от кандидатурата и даде своя принос за спечелването на титлата „Европейска столица на Културата“ на гр. Пловдив за 2019г. „Стрийт Арт Фест” се осъществява с подкрепата на Община Пловдив и е част от Културния календар за 2015 г.

Тази година „Стрийт Арт Фест” Пловдив ще се проведе в ОУ „Димитър Талев“ в Кючук Париж, а датите са 26 и 27-ми септември, а проиявата ще се включат графити артисти от цяла България. Всичко ще започне в 10:00 часа на 26-ти и ще приключи в 19:00 часа на следващия ден. Вечерта е запазена за  парти в клуб „NoSense” в Капанa, с участието на специалните гости от Fruti Session– едни от най-свежите DJ crew-та в България , които ще ви отведат в различните измерения на музикалното възприятие и ще заредят всички с още повече еуфория и адреналин.


По време на светлата част от деня фестивала ще има няколко сцени:

- Художествено оформление на фасадите на сградата на ОУ „Димитър Талев“. В събитието ще вземат участие едни от най-известните графити артисти в България, като Настера, Естео, PTK, CMS и много други.

- Работилници за малки и големи - графити уъркшоп и много други.За повече информация относно работилниците и събитието - следете Фейсбук страницата на събитието тук: https://www.facebook.com/events/469735456520688/


Желаещите да се включат в работилниците могат да се запишат за това на място.


За повишаване градуса на настроението ще се грижат DJ, които ще вкарат допълнителна атмосфера на събитието. В рамките на събитието всички участници и гости ще имат възжможността да чуят множество стилове модерна, олд скуул, етно и електронна музика.


И така, заповядайте на четвъртто издание на Стрийт Арт Фест” Пловдив на 26 и 27-ми септември в ОУ „Димитър Талев”.


Коментари