Звукът на тишината
Утре, 25 юли, под лятното небе на връх Перелик над Смолян ще се проведе юбилейното десето издание на традиционния Еко джаз фестивал The Sound of Silence. В проявата ще се включат музиканти както от България, така и от Гърция, Сърбия, Турция и Съединените щати. Началото е малко след 20 ч. Входът, както винаги, е свободен.


Българската сцена ще бъде представена от Dirty Purchase и Vataff Project & Антон Карадимчев. От Гърция идва джаз фюжън китаристът Сакис Закариадес с групата си Soundays. Със смесица от сръбска, циганска, македонска, румънска, молдовска, българска, унгарска, средиземноморска, гръцка и ориенталска музика, интерпретирана с изразните средства на джаза, ще чуем трио „Болкан стрингс“ от Сърбия. Турският флейтист Ерен Кошкунер – възпитаник на консерваториите в Истанбул и Кьолн, идва със своя квартет. Автентичните градски ритми от родината на джаза – САЩ, ще пресъздаде талантливият саксофонист Rebelinx.


За меломаните Община Смолян  е предвидила транспорт до връх Перелик. Автобусите ще потеглят в 17, 18 и 19 ч. от площада пред храм „Св. Висарион Смоленски“, а курсовете от връх Перелик към града ще са в 23, 24 и 1 ч. Цената на билета в едната посока е 4 лв.


Коментари