Гъбена...светлина

Е, какво толкова чудно имагъби и светят!

Където и да светят в мрака или да са изключително редки, гъбите са невероятно използвани герои на естествения свят. Те могат да са връзката между мазутните разливи, потенциални лечители на зарази, а когато се използват в градината могат да намалят нуждата от напояване. Сега, благодарение на японския творец Yukio Takano, можете да имате дори тяхна LED-версия на бюрото си, преобразявайки всяко скучно работно място в едно светещо, гъбено чудо.

Направени от стъкло, отпадъчен дървен материал и оборудвани с енергийно ефективни LED и уникални малки светлинни прекъсвачи – Takano, чиито създания са наречени The Great Mushrooming – използва малките детайли достатъчно правилно и точно, за да прави лампи, които изглеждат като изстински (те са със скрити батерии, за да изглеждат наистина автентично).

Някой може и да се опита да спори, че това  е излишна работа, но пък друг може да контрира, че всичко, което помага в борбата с гъбофобията (combat fungi-phobia) също ще разпространи знанието за това колко полезни са гъбите. Светещите гъби на Takano са един нов вид, и докато той ги продава по изложения като Tokyo's Desigh Festa, той не може да ги изнася, според блогъра tokyobling, заради чупливостта на тези стъклени творения. Повече наслада за очите – на сайта на Yukio Takano - The Great Mushrooming.


Поредният светъл (в случая светещ!) пример за това как Природата е тази, която твори чудеса, а ние – хората – малката брънка от голямата верига, можем само да се прекланяме, подражавайки на всичките тези природни красоти, като по този начин признаваме гениалността на ТворецаКоментари