Да работиш от ...колата сиРаботните места могат да бъдат най-различни. С годините някои от тях остават константни в много отношения, докато други търпят сериозни трансформации. Да бачкаш от вкъщи отдавна не е нещо екзотично. Steven M. Johnson от TreeHugger предлага едно интересно решение за работа в движение.

Той споделя, че в своя дългогодишен опит по посока на „офис в панталона”, както сам го нарича, се е сблъсквал с всички необходи неща за работата на един офис - принтери, факсове, хартии и какво ли още не. Той обаче не скрива изумлението си, когато вижда двоен лаптоп, но правейки справка, узнава, че NEC Ultralite е първата „машина”, която може да бъде наречена ноутбук, който се пръква на бял свят през 1988-ма!. Тогава двойното устройство е изненадващо не само с вида, а и с цената си, която била значително висока. 

И макар Steven M. Johnson да не е успял да предугади тази поява, все пак миниатюризацията постепенно все по-серизоно завладява живота ни. Ами погледнете телефона си!

Вижте тази добавка от 1991-ва:  Radio Shack  - няма нещо в нея, което да ме ножете да сторите от телефона си. Така че автомобил пълен с какво ли не , не бива да бъде никаква изненада. А сега вече любителите на нестандартното могат да се замислят и за офис на велосипед (your office on your bike).


Коментари