Фенове се прощават с BB King във Вегас

Почитателите на блус легендата BB King ще могат да отдадат последна почит към музиканта в Лас Вегас, преди тялото му да преместено в родния му Мисисипи, където ще бъде пoгребано, съобщава bbc (the late musician's website).

Китарисътът и певец, познат като "King of the Blues", почина в съня си в своя дом във Вегас миналия четвъртък , на 89 години.

Поглебална церемония се предвижда тази седмица и в родният му Мисисипи.

Тялото на легендата ще бъде погребано в музея BB King и центъра Delta Interpretive, които бяха отворени през 2008-ма по повод празненствата във връзка с културното наследство на делтата на Мисисипи, където се ражда тази „дяволска музика” – блусът.

В последната седмица King постъпва в болница няколко пъти. Според личния му лекар причината за смъртта са множество малки сърдечни удари, свързани с заболяването му от диабет.King е роден на 16 септември 1925. Като дете е работил из памучните плантации преди да хване китарата в ръце.

Той е признат за един от най-великите музиканти в света, разпознаваем с острите си сола на китарата си, която той кръщава с името Lucille.
 
Именно тази любима  китара на BB King се появи на сцената на музикалните награди Billboard в неделя.

Кралят бе женен два пъти и има общо 15 деца – собствени и осиновени.
Поклон пред величието на BB King!


Коментари