17-годишно завръщане по Кидман
17 години след доста критикувания си дебют в Уест Енд Никол Кидман се завръща на лондонска сцена, съобщава bbc.


Австралийската актриса ще изиграе ролята на Rosalind Franklin  в своята британска премиера в лондоската Photograph 51, под режисурата на Michael Grandage. 


Пиесата на Anna Ziegler ще може да бъде гледана между 14 септември и 21 ноември в Noel Coward Theatre.Играта на Kidman в The Blue Room (Синята стая) в Donmar Warehouse през 1998-а бе описвана като „чиста театрална виагра” (http://www.telegraph.co.uk/culture/theatre/11107274/Charles-Spencers-six-most-memorable-reviews.html)


На сцената на Photograph 51, Kidman ще влезе под кожата на единствената британската жена-учен, участвала в откриването на двойната спирала на ДНК през 1953-та година.


Нейното име остава в историята, но тя получава признание едва след смъртта си.


Продукцията ще събере отново Кидман и британския режисьор Michael Grandage, с когото тя неотдавна си партнира във филма Гений.


Нервност


Още през 2001-ва Кидман заявява пред BBC желанието си да се завърне на лондонска сцена, назовавайки The Blue Room „моят най-добър опит”.

Но тя признава, че се е чувствала „нервна да се завърне след такова очакване”.


Кидман получи много добри отзиви за ролята си в Синята стая от другата звезда  Iain Glen.


Звездната двойка бе единствената на сцената в тази еротична комедия на сър David Hare, режисирана от Sam Mendes, които се появяват голи по време на представлението.
 

Пред  the Daily Mail Кидман споделя, че в последната година е канена два пъти да играе в Лондон.


„Реших да се възползвам поне от едното предложение”, споделя Кидман, но бърза да добави: „Кой знае, а може и двете да се съчетаят”.Коментари