Авто дом, ама какъв!
Понеже, както е казал класикът, „времето лети и страхотно завива в нощта”, мнозина от нас по един или друг начин се опитват да се надбягват с него. Ако знаеха обаче, че тази нощ, в която завива времето е една и съща, вероятно нещата биха изглеждали инак!

Но да не се отклонявам от правия път, защото на него (на пътя де!) можем да с натъкнем на какво ли не, дори и на таратайка като тази, за която ще стане рече сега.

Знаем, че доста народ харесва и си избира хибриден автомобил, за по-добра ефективност и гъвкавост. Не са рядкост и случаите, при които може да се види палатка, която покрива возилата, префасонирайки ги в място за спане по време на дълги пътувания ( http://www.treehugger.com/travel/tent-hack-turns-your-prius-mobile-hotel.html), осветлява ни treehugger.

Всички точки обаче категорично обира тук и сега австралиецът James Lawler, който собственоръчно превръща своята Toyota Prius в някакъв опостушително изглеждащ моторен дом.

Подготвяйки се за музикален фестивал и желаейки да се подслони на място, по-удобно от проста палатка, представителят на страната на кенгуруто, да същото онова добро за живеене място, но гледано от космоса, си спрята този чаровен имотец, използвайки по плюшкиновски разни захвърлени на бунището материали. 

Неговото творение си има гофриран ламаринен покрив, комин и легло, находящо се на тавана на колата. И цялата тази зашеметяваща „постойка” струвала на Lawler  някакви си смачкани (вероятно!) USD $113 и седмица, за да бъде завършена.

Австралийският чудак обяснява причините за тази постъпка,  и как се чувства да спи в подобно местенце така: „Има толкова досадни и скучни кемпери. Мислих си, че този ще бъде малко по-шантав и австралийски с ръждясалия ламаринен покрив. „Хотелчето” си е напълно изолирано и е доста по-удобно от палатка”, заявява категорически James.

Но понеже това не е американска история (от онези смъртно отегчителните, лигави, завършващи все щастливо!), то като се прибирал от феста нашият човек бил спипан от другарската полиция, според която той шофирал абсолютно „непригодно” за движение превозно средство, което обаче не възпрепятствало Lawler да си „свисти” по пътя с него. Нещо повече - австралиецът възнамерявал да разфасова произведението на този свой внезапен творчески порив, за да построи нещо по-добро!

Повече подробности за тази свирепо-чудодейна история можете да прочетете тук:


И преди да хванете чука и теслата да си правите подобен хибрид, то отправете своето любезно запитване към пътните служби в държавицата, в която се намирате, имат ли ясно определение за това, кое е  „непригодно”  МПС, за да си нямате после главобол!!!

Хайде, на добър път!


Коментари