Без/алкохолни награди във Финландия
Всички са чували за финландска водка, но малцина знаят, че доскоро във финландските кръчми се раздаваха алкохолни награди след своеобразни пивки викторини.


Според нов закон обаче сега кранчето на всичко това ще бъде спряно, образно казано, съобщава bbc.


Уличните, както и рекламите на алкохол в социалните медии вече са забранени. Новите правила имат за цел да предпазят подрастващите (до 18г.) от изкушението, оставяйки на собствениците на кръчми да се  чудят как да поощряват победителите в споменатите викторини.


Собственикът на заведение в северния град Oulu Miku Mertanen все още се чуди как да покрие липсата на наградата, което пречи на нормалната комуникация с клиентите.


Те се жалват и хленчат за викторина, споделя той. Собственикът има сериозни опасения, че забраната ще доведе до срив в бизнеса, отбелязвайки, че кръчмите и баровете така или иначе не допускат непълнолетни.  

И докато мнозина потребители на социалните мрежи в страната смятат, че новите правила са добре дошли, наричайки ги проява на „здрав разум”,  то за мнозина тази стъпка е прекалена.


„Абсурно е да се опитваш да конролираш всяко малко нещо, посредством закона”, заявява възмутен потребител на сайта Kauppalehti. Друг, напълно  безразличен, пише – очаквам следващата забрана да бъде за пърдене на публични места”.

Коментари