Горска романтика за 4,000
Моментите на прозрение идват в живота ни неочаквано като гръмотевица, и когато това се случи ние не сме същите хора, готови да продължат по новия път. Дърводелецът Дейв Хърли от Westbrook, Кънектикът е от тези люде, внезапно насърчен от една разходка по непозната горска пътека.

”Твърде дълго имах проблеми и не се чувствах нормално. Завърших малък колеж по изкуствата, станах чиновник и мразех всяка минута от времето си. През 2007-ма животът ми се промени драматично след едно пътуване пеша из Апалачите.  Това се оказа важна проверка в живота ми и се радвам, че се случи, когато бях на 27, а не на 67. Времето, прекарано в гората ми даде перспектива за ползите от простичките неща. Тогава си обещах да не се захващам с работа, с която ще си губя времето, с работя, която не ми харесва. 

Потапяйки се смело в непознатото Хърли решава да построи къщата на мечтите си, надявайки се на още по-голяма простота и самостоятелност в живота.


Чудо било, че годеницата му била на същата вълна, така, че Хърли се захванал с техния бъдещ дом – малък, но функционален, изграден от всевъзможни отпадъчни материали.  

Невероятно е как, но Хърли успява да спретне тази къщурка насред гората само за $4,000, в рамките на 6 седмици.  Простичкият интериор е прекрасен (обожаваме мексиканската керамична мивка), а самата къща е построена с веранда, около която има няколко дървета, и е само на 12 стъпки над земята.

След този успех Хърли започва да строи подобни къщи за други хора.
Това е прекрасен пример, как ако следваш мечтите си , те могат да ти се случат като една неочаквана благословия. Коментари