Констенурков екшън в САЩ                                                                                                                    снимка Асошиейтид прес
Типично по американски, досущ като в евтин екшън, след кратко преследване, служители на полицията в Аламбра, Лос Анджелис са задържали гигантската костенурка Кларк, съобщава BBC.

„Костенурката се опита да избяга, но нашите служители бяха наистина бързи, заявяват с едва прикрита гордост от полицейския участък на Аламбра на страницата си във Фейсбук.

Двама полицаи са били нужни, за да вкарат в служебния автомобил, тежащото 70 кг. влечуго.

Кларк е бил отнесен в център за спасяване на животни, откъдето по-късно са си го потърсили неговите собственици.

Оказва се, че притежанието на гигантска костенурка е незаконно без специално разрешение за това, но полицаите ще бъдат снизходителни в този случай и няма да завеждат иск срещу собствениците на Кларк.

„Радваме се, че успяхме да съберем заедно едно семейство, така че  в този случай ще направим изключение”, споделя служител на реда в Аламбра.

Местен експерт е идентифицирал Кларк като костенурка sulcata, или още африканска spurred tortoise, която се среща в пустинята Сахара.
Според Гари Уилфонг, член на клуба за костенурки в Ел Ей, Кларк е мъжка костенурка на вероятна възраст 18-20 години.

„Ако костенурките наистина пожелаят те могат да бягат със скорост 1,6км. в час”, заявява г-н Уилфонг. 

От последните негови думи можем сами и цветно да си представим „неповторимия екшън”, разиграл се из улиците на Града на Ангелите.


Коментари