Новото три в едно - машина за време, космически кораб и тоалетна
Вероятно мнозина от вас знаят, че Tardis е едновременно машина на времето и  космически кораб в английския сериал „Доктор Ху”. Но дори и да не знаехте, сега вече нещата са ясни, нали?!

Та едно такова чудо се появи до кафе в Бристол, само дето въпросният космически кораб и машина на времето са префасонирани на баня във викториански стил!

Точното копие на пътуващия във времето космически кораб от сериала е било купено от собствениците на Warmley's Waiting Room Cafe.

В последните няколко месеца те са насочили усилията си в превръщане машината на времето в „онова място”. Това обаче не е всичко, тъй като на върха на новото съоръжение има мигаща лампа, указваща използването на този нов Tardis и оригинални звукови ефекти, когато това се случва!

„Тук си има всичко необходимо” – заявява гордият собственик Джъстин Хоганс и изброява – „тоалетна, мивка, топла и студена вода, както и машина за сушене на ръце”.


Както можем да се досетим г-н Хоганс е голям почитател на споменатия телевизионен сериал. Той разкрива интересния факт, че копието на Tardis е дело на дърводелец от Йорк.

Звучащите като от приказка факти обаче не свършват дотук.

„Имаме си звънец на вратата, който можем да натиснем отвътре и звукът да изчезне”, споделя собственикът на странното место. „Ние прибягваме до това, когато някой отвън снима, което се случва доста често”.

„Светлината се задейства от сензор така, че когато някой влезе вътре, отдалече се вижда, че местото се използва”, споделя още собственикът на това съоръжение, добавяйки, че са имали нужда от работеща обществена тоалетна, тък като отсрещната била затворена преди няколко седмици. 

„Мислехме си, че ако ще правим тоалетна, трябва да стане уникална”, завършва г-н Хоганс.

Повече от очевидно е, че, ако искате да се усетите дори за миг във викторианската епоха или да усетите космополитността на човешката мисъл изборът на машината на времето за нужди в Бристол е повече от естествен.Коментари