Студенти надхитрят велокрадци
Ако някога сте били жертва на кражба на велосипед, това наистина е гадно. И е без значение дали са откраднали цялото ви колело, или само едната му гума, трябвало е да продължите пеш, и вероятно да се бръкнете доста за нов велосипед.

Мнозина от нас осъзнават важността на заключването на велосипедите, когато ги оставяме без надзор, но има доста хора, които все още не са наясно как да заключват своите двуколесни возила, за да осуетят евентуална кражба.

Една от най-удобните технологии в тази посока – шишовете за бързо освобождаване на колелата, всъщност може да помогне на крадците, правейки велосипедите лесни за преместване (или да се вземе остатъка от велосипеда, ако гумата е заключена).

Тук обаче се появават добрите новини, преоблечени като американски студенти, чиито велосипеди са били крадени многократно. Това ги накарало да създадат едно устройство...


Създаденото от тях всъшност е някогашно решение, при  което съществуващите заключалки (шишчетата за бързо освобождаване) се заместват като гумите на велосипеда се заключват без помощта на допълнителна заключалка.

Това решение, наречено Nutlock, е проектирано така, че може да бъде преместено само със специален ключ, който възпрепятства всякакви опити за премахване, с помощта на стандартни инструменти.

Nutlock добава сигурност за велосипеда ви без да го прави по-тежък. Освен това не е нужно да носите отделна ключалка за гумите, и докато устройството не може само да защити колелото ви (да, все пак вие трябва да го заключите), сигурно е, че гумите и каплите ще си останат на колелото, вместо в ръцете на крадците.


Според проекта Kickstarter campaign не съществува единично решение за ключа Nutlock (който може да попадне в ръцете на недоброжелатели), а по-скоро разновидности на основния дизайн, които добавят повече сигурност в цялостното изпълнение.

Понастоящем създателите на Nutlock се опитват да финансират проекта си с $15,000, която сума би покрила  пъртвоначалните разходи за инструменти и екипировка, а първият заложил $25 за следващия етап ще получи чифт от устройството и подходящ за него гаечен ключ.


Коментари