Нощите на Пловдив се превръщат в Кино!Лятно кино “Орфей” в града на тепетата е горещата точка, която ще притегля киноманите и почитателите на седмото изкуство в дните между 10-ти юли и 3-ти август. Това е така, защото именно в този отрязък от време в Пловдив 16-ти пореден път ще е се случи eдно от най-популярните и обичани културни събития - лятната кинофиеста ФИЛМОВИ НОЩИ ВЪВ ФИЛИПОПОЛИС.

Началните часове на всички 48 прожекции от програмата на проявата са 21.10 и 23.30 часа.

В 24-те дни, отредени на фестивала любителите на едно то най-красивите изкуства ще могат да видят премиери, любими хитове, световни киношедьоври, балкански комедии, както и най-обичаните заглавия на българското кино от последната година.

Ето и част от заглавията, на които обезателно трябва да обърнем внимание:

 “24 ВКУСА ОТ НЕАПОЛ” ще ви запознае с различните лица на малкия италианския град, по чиито живописни улички ще ви разведат местните жители.“ВЗЕМИ КРАСИВОТО С ТЕБ” е филм за духовното пътешествие по целия свят на Брайс Лемън и сестра му Алиса. От индианското племе Малеку и древните египтяни до съвременния свят, те осъзнават, че всеобщото търсене на щастие е това, което в крайна сметка ни обединява.

Историята на 23-годишният Том, който сбъдва мечтата си, като изминава 12 000 мили с колелото си без карти и пътеводители можете да видите в лентата “ДЖАПАНАР”.

“ЛЮБОВ В МЕДИНАТА” е разказ за тайните страсти на бунтаря Тами – едно заглавие, което също заслужава внимание, тъй като филмът е адаптация на прочутия роман на Мохамед Недали и преактически е най-гледаната кино лента в Мароко за последните 5 години.
В “ЛЮБОВ И ПОДОЗРЕНИЕ” с Робърт Патинсън, Джеймс Франко и Робърт Дауни-младши ще изживеете пет истории, които разкриват пълната палитра на любовта. “ХИЛЯДА ПЪТИ ЛЕКА НОЩ” е друго премиерно заглавие, където в главната роля на един от най-добрите военни фотографи в света е невероятната Жулиет Бинош.

Рубриката ФЕСТИВАЛНИ ХИТОВЕ ще ви срещне с някои от най-интересните и харесвани от заглавия от последната година. Задължително е да видите тазгодишният носител на „Оскар“ за чуждестранен филм - “ВЕЛИКАТА КРАСОТА” – едно състояние, което трябва да бъде преживяно!

“ИВ СЕН ЛОРАН” е трогателен и вълнуващ поглед към ранния живот и творчество на гениалния дизайнер, а “КУТИЯ ЗА ХРАНА” ще ви направи свидетели на една любов в Мумбай, възникнала и живяна само чрез бележките в кутиите за храна.

Както забелязвате част от заглавията са ни познати от последното издание на София Филм Фест в Пловдив, в което няма нищо лошо – напротив, това е шанс да видите, онова, което не сте успели преди или пък отново да се насладите на филм, който ви е развълнувал.

Ако сте пропуснали през март сега отново имате възможността да гледате скандалния филм на Ларс фон Триер, забраненият за излъчване в Турция  “НИМФОМАНКА”. Филмът успява по невероятно дълбок, философски начин, да разкаже „поетичната история за еротичното пътешествие на една жена от нейното раждане до 50-ата й годишнина”.

В “ПОСЛЕДЕН КВАРТЕТ” може да видите големия Филип Сиймур Хофман в една от последните му роли.  Райън Гослинг определено ще нагорещи още повече топлите летни нощи с филма “САМО БОГ ПРОЩАВА”, а “С ТРАБАНТ ИЗ АФРИКА” ще пропътувате 20 000 км в най-евтината кола на света през най-бедния континент. Това се казва пътешествие!

Касата на лятно кино Орфей ще работи всяка вечер от 19.30 до 23.30 часа.

Цените на билетите са 5 лв за прожекциите от 21.10 часа, 4 лв за прожекциите от 23.30 часа и 3 лв за филмите от рубриките УДИ АЛЪН И БАЛКАНСКИ КОМЕДИИ.


Ако пък обичате да правите нещата без да ставате от фотьойла си, то със сигурност ще ви допадне възможността да направите ОНЛАЙН РЕЗЕРВАЦИИ НА БИЛЕТИ на  адрес BOXOFFICE.BG.


Коментари