Раздразненият Jarvis Cocker

Jarvis Cocker е нарекъл хеви метъл иконите от Metallica – „интересен избор” за това да бъдат хедлайнери на Glastonbury, нескривайки страха си не са ли те „малко дразнещи”.

Пред BBC 5 фронтменът на The Pulp казва, че феновете често са в „деликатно” положение.

„Обикновено те не са доспали и са разглезени за някои неща. Така, че основното нещо е да има неясно приятелско  присъствие”. „Идея си нямам дали оригиналното изпълнение на „Enter Sandman” ще покрие тези критерии”, добавя Cocker.

Всичката тази глъчка е поради факта, че миналия месец бе обявено участието на ветераните от Metallica като основно име в афиша на the Pyramid Stage в Glastonburyота, в събота, 28 юни.

Това , че Metallica ще бъдат хедлайнери на събитието, е посрещнато с известен скептицизъм в определени среди.

И групата, и основателят на фестивала са защитили решението си с простичкото обяснение, че проявата приветства „всякакъв вид музика”.

„Това, че всеки си има менние е нещо добро, то означава, че на хората все още им пука и са заинтересовани , казва барабанистът на Metallica Ларс Улрих .

Pulp са се намирали в същата позиция като Metallica през 1995-та, когатп The Stone Roses е трябвало да с е оттеглят .Cocker добавя, че ще присъства на фестивла тази година, за да спретне някакви DJ-ствания в петък вечер.
Коментари