Реална фантастика с GF 7


Грег Браун и Дейв Фосет са две пораснали деца, които още си играят с колички, но вече малко по-различни...Те двамата работят над детайлите на своя дизайн за реактивен автомобил, който може да достигне скорост до 165 километра в час във въздуха, като след това се превръща в електрически автомобил с нулеви емисии на земята, съобщава Gizmag.

Не са един и двама дизайнерите, опитвали да сътворят летящи коли  в последните няколко години. Идеята за реактивна летяща кола обаче досега не се е появявала. На това именно залага GF7 -  да се отличи от останалите и да се докаже.

Желанието на Браун и Фосет е да създадат летяща кола с 4 пътнически места, която може да измине до 1600 км във въздуха, но същевременно безпроблемно да измине и 200 км на земята.

 


На земята GF7 се движи като стандартен автомобил на четири колела, а крилата са сгънати. Колата може да достигне скорост до 160 км/ч, а нейната 50 кВтч батерия би трябвало да й осигурява пробег, с който да може да се мери с останалите електрически превозни средства на пътя – между 130 и 200 км. При излитане колелата се прибират в фюзелажа, докато крилата се разгъват с размах на крилете от 7 метра. Двигателят е реактивен и също зарежда батерията на возилото по време на полет.

Браун и Фосет се надяват да са готови с летящ прототип до четири години. Някак логично тяхната фуристична машина няма да е никак евтина, коментират познавачите.


Коментари