Заринати и/или зазидани в боклук 

Световноизвестен факт е, че една от най-отдаващите се дейности  на „негово величество” Човекът,  е замърсяването...Макар, че това е повече от логично, при такива зверски темпове на популация...

Така или иначе неприятните факти са категорични, а именно, че отпадъчните депа на планетата са препълнени, а тоновете боклук  са милиони, увеличавайки се в аритметична прогресия...

И точно тук идва логичният въпрос – не е ли възможно част от всичките отпадъци да се превърнат в нещо, което може да се използва?

Отговорът на подобно питане е положителен. Оказва се, че някои от боклуците могат да се превърнат в строителен материал, и то как само!

Забележете за каква метаморфоза става дума! - „Къщата от отпадъци“ е първата във Великобритания постоянна сграда, направена почти изцяло от боклук – всичко от стари дискети до четки за зъби.  

Въглеродно отрицателната къща от боклуци е построена, за да докаже, че няма такова нещо като отпадък – има само „неща на погрешни места“.

Къщурката е „кацнала”в кампуса на Университета в Брайтън. Проектирана е от директора на BBM Дънкан Бейкър Браун с безценната помощ на студенти от Брайтън. 

Странният дом е създаден от над 85% отпадъчен материал, взет от околните строителни обекти и домове. Строежът включва боклуци като стари пластмасови самобръсначки, дънки, видеокасети, четки за зъби (над 20 000!). Голяма част от боклука е вграден в стените като изолация. Различните групи боклук ще бъдат наблюдавани чрез датчици, за да се установи тяхната ефективност като изолация.

Както се казва в подобни случаи – невероятно, но факт!
Коментари