Перуанското взиране на Mario Testino

Роденият в Перу фотограф Mario Testino, известен най-вече с модните си снимки, супермоделите и принцеса Даяна, сега насочва вниманието си към културата и наследството на собствената си страна.


Колекцията му, наречена Alta Moda или High Fashion, която към момента може да бъде видяна в галерията му в Лима, показва традиционни облекла, носени от хората в Андите, в района на Куско – югоизточно Перу.


„Разнообразието от носии е огромно, но тъй като виждаме тези хора да се разхождат наоколо всеки ден, не им обръщаме внимание. Аз обаче реших да ги снимам”, споделя  Testino.


„Първоначалната ми идея за това място в Перу беше да имам моя  собствена творба, в моята родина, която хората да могат да видят и припознаят като нещо свое”, добавя той.


„Когато човек се вгледа в тези облекла, разбира каква невероятна информация носят те в себе си, колко история са събрали, невероятни им цветове – те са част от  нашето наследство.
Всички те разказват коя е тази жена, от какъв квартал или общност, произлиза тя”, добавя авторът.


Галерията е част от фондацията, MATE (Mario Testino Association), намираща се в реставрирана сграда от 19 век, в историческия крайбрежен град Barranco.  Коментари