Солото на Милена БочуковаАко скулптурата и живописта могат да бъдат наречени две вселени, то Милена Бочукова доказва, че те се допълват идеално и звучат в хармония, въплъщавайки в камък, платно, метал и боя дълбоките теми, вълнуващи авторката. 

Самата тя описва необичайния за жена материал, с който работи, с цитат “Камък, ти си свят” и това изцяло отразява отношението и към камъка.

“Никой друг материал не притежава това неповторимо излъчване на вечност, космичност и чистота. В камъка е скрита цялата информация на Вселената. Нужно е само да имаш силата да я изтеглиш от там.”

Това споделя Милена Бочукова по повод самостоятелната си изложба скулптура и живопист, която ще бъде открита утре, 15.05.2014 г., в 18:30 часа в най-голямата галерия в атрактивно и нетипично пространство - Галерия Европа 2, Парадайз център, бул. Черни връх 100, ет. 3 в столицата.

Повечето ценители на изкуството познават Милена като скулптор и в това няма нищо изненадващо като се има предвид абсолютната уникалност на творбите й. Тя  с почти магическа лекота съчетава в една пластика няколко вида камък с различен цвят и структура, камък и метал, камък и кост. Формата е по-скоро абстрактна, но появата на тайнствени знаци, напомнящи писменост на изчезнала цивилизация или следи от непознати създания, превръщат тези пластики в своеобразни артефакти, спомени от миналото... или от бъдещето? 

Подарете си късче красота, потапяйки се в творбите на авторката, утре, 15-ти, от 18:30ч. в Галерия Европа 2, Парадайз център, бул. Черни връх 100, ет. 3 в столицата.


Коментари