Етно финал на Камерна сцена Пловдив


На „Folk five +“ се пада честта да изнесат заключителния концерт от пролетния сезон на „Камерна сцена Пловдив“. Това ще се случи на 30-ти май от 19 часа в Първо студио на Радио Пловдив.
Специално участие в концерта на младата група ще вземат Петър Салчев (вокал) и словенката Звездана Новакович (вокал и арфа).
Онова, което можем да кажем за „Folk five +“ е, че това е пловдивска формация от възпитаници на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство (АМТИ). Участниците в нея са дълбоко свързани с Академията и имат обща сценична история. Преди година у тях се ражда идеята да се съберат заедно, за да представят традиционния български фолклор в различна светлина, която да го направи по-разпознаваем, интересен и актуален сред младите хора. 
Концепцията им е нестандартна, както нетипично е и съчетанието на инструментите, на които свирят - Васил Василев (кавал), Владимир Владимиров (тамбура), Деница Василева (вокал), Десислава Петкова (контрабас), Владимир Петков (пиано) и Живко Михов (ударни). 
Това съчетание на инструменти изглежда е добра предпоставка за експерименти и интересно съчетаване на фолклор с поп и джаз елементи, традиционно и модерно, локално и глобално.
През февруари групата изнесе благотворителен концерт, за да подпомогне ремонтирането на Жълтото училище в Стария Пловдив. Понастоящем „Folk five +“ работят върху първия си албум, който ще включва авторска музика и аранжименти на фолклорна основа.
Концерта на пловдивстака млада формация „Folk five +“  е на 30-ти май от 19 часа в  Първо студио на Радио Пловдив , а входът е с цена 8лв.

Коментари