Долита фестивалът на белия щъркелЗа девета поредна година Кметство с. Белозем, НЧ „Просвета 1909 г.”, ОУ „Гео Милев” и „Зелени Балкани” ще бъдат любезни домакини на фестивала на Белия щъркел. Официалното откриване на проявата ще се случи утре, 17 май, събота от 10 ч. в парка на Белия щъркел, с. Белозем, община Раковски, съобщават от Зелени балкани.

Тази година по време на фестивала всеки ще има възможността да посети щандовете за плетива, сувенири и продукти от местни производители в парка на Белия щъркел, да направи щъркелови сувенири в работилницата в парка, както и да изгледа интересни филми за щъркелите и природата в читалището.
Предвидени са музикална програма на открита сцена в парка на Белия щъркел и други интересни изяви като етнографска сбирка, фотолов, риболов, поглед в гнездото на щъркел, снимка с щъркеловото семейство, изложение на местни продукти и кулинарни изкушения, футболен мач на ветерани от Белозем и Зелени Балкани и посещение на оризарната.

Деветият фестивал на Белия щъркел в Белозем се провежда под патронажа на Министерството на околната среда и водите и се организира от Кметство с. Белозем, Народно Читалище „Просвета 1909 г.”, ОУ „Гео Милев” – с. Белозем и СНЦ „Зелени Балкани”. Събитието е подкрепено от: Община Раковски, INSAOIL – Българската петролна компания, а домакин е влажна зона „Кисимови дупки”, с. Белозем.


Коментари