Чудото Стиви покорява Монтрьо


Великият музикант Стиви Уондър ще се присъедини към Фарел Уилямс и Деймън Олбърн в 48-мото издание на джаз фестивала в Монтрьо, по-късно тази година.
Пълната програма на феста (http://www.montreuxjazzfestival.com/en/programme14), който ще се случи между 4-ти и 19-ти юли, включва имена на изпълнители като Ван Морисън, Масив Атак, хип-хоп дуото Ауткаст и Джейми Кълъм.
Участието на Стиви Уондър в рамките на проявата е отдавнашно желание на основателя на фестивала Клод Нобс, който почина през 2013-та.
По този повод директорът на музикалното събитие Матю Джейтън казва: „Опитвахме се да привлечем Стиви много пъти”.
Ветеранът ще свири в Swiss resort's Stravinsky Auditorium на 16 юли като цената на билетите за неговото шоу ще бъдат по 450 швейцарски франка (304 долара).
Уилямс, който открадна шоуто на тазгодишните Оскари с изпълнението си на Despicable Me 2's Happy, ще участва на фестивала на 7 юли.
„Той е изпълнителят, от когото имахме нужда тази година”, споделя Джейтън пред Ройтерс.
„Можете да чуете Фарел Уилямс навсякъде по радио и телевизия.Той направи невероятни парчета”, добавя шефът на фестивала, намеквайки за редица хитови изпълнения на изпълнителя в парчета като Daft Punk's Get Lucky и Robin Thicke's Blurred Lines.
Анонсирайки програмата на музикалното шоу тази година Джейтън говори за предстоящото дигитализиране на 6000 часа музика, записвана през всичките години на съществуване на фестивала.
Работата по дигитализирането е почти завършена, а архивите са признати от ЮНЕСКО като част от Световното културно наследство”, добавя директорът.
Фестивалът в Швейцария, основан през 1967, е приютявал множество звезди, сред които Майлс Дейвис, Рей Чарлс, Дейвид Бауи и Принс.

Коментари