Великден по американски


С наближаването на Великден все по-близък става и моментът, в който се боядисват  яйцата. В Ню Йорк този акт е извършен донякъде, тъй като в "Голямата ябълка" вече започна The Big Egg Hunt” или "големият лов на яйца". В това”преследване” хората трябва да открият над 200 яйца - произведения на изкуството изработени от известни творци. Трудността идва от факта, че яйцата са пръснати из всички пет района на града.
Проявата, която се провежда под егидата на компания Faberge, стартира на 31 март, когато из Ню Йорк ще бъдат скрити цели 22 дузини яйца. Находящи се из паркове, магазини, галерии, под мостове и т.н. болшинството яйца са високи повече от половин метър и до едно са изключително ценни.
Все пак повечето от яйцата са в закрити помещения, а тези, които са разположени на открито се охраняват денонощно.
Яйцата се събират в специална "кошница", която в случая е мобилно приложение, което алармира "ловците на яйца", ако се намират близо до някое от тях. Щом дадено яйце е открито от поне 10 човека, то ще се появи на картата в приложението.
Всяка седмица, участниците в т. нар. "голям лов на яйца" ще участват и в томбола с награди.

Яйцата ще останат на местата си до 17 април, след което, до 25 април, ще бъдат изложени в Центъра Рокфелер, където ще бъдат разпродадени на търг.
Една проява, която освен, че няма нищо общо с Традицията, ни напомня, че за американеца, харесва ли ни или не, Шоуто винаги е над всичко.

Коментари

Анонимен каза…
Няма нищо общо с коя трдиция ? Българската ? Американската ? Православна ? Католическа ?
Дали ?