Като три кофи лайнаБих сравнил българската действителност с три кофи лайна.
Да, приликата с името на популярното ТВ-шоу в понеделник вечер не е случайна.

Не знам дали сте забелязали, но няма телевизионен формат в България, който да не е опорочен, въпреки понякога добрата идея, от която се пръква той.

Ако сте гледали внимателно телевизионното предаване Като две капки вода би трябвало да сте забелязали един феномен, една аномалия, как въпреки обективните оценки на журито след т.нар. „зрителски вот” една персона винаги се оказва на върха на класирането.

Говоря за Нети.

И няма как да не си го кажем, ама то е очевадно – жената не е връх в океана на талантите, нито в този на музикалните, нито в онзи – на артистичните. Не че няма някои добри попадения, но ...всеки гледал повече от две предавания, знае какво имам предвид.
    Ами спомнете си превъплъщението на три от участничките в шоуто в понеделник вечерта (07април) в образа на Мадона.
    Е? Как стана така, че след като журиращите казаха тежката си дума и Нети беше в средата на класирането (което си беше абсолютно заслужено) изведнъж след зрителския вот тя стана за пореден път първа?, и то при отчайващо слаба изява!
    А да сте забелязали как нейната физиономия е в обектива на камерите доста повече от лицата на всички останали участници? 

Това за мен е поредната гнусна манипулация, която ни се поднася от екрана.

Спомнете си, ако можете „Гласът на България” и прочие формати, в които имаше явни побутвания, блъскания, ръгане и какви ли още немузикални похвати, когато някой „трябваше” да спечели т.нар. надпревара.

Смятам, че гадната шоу-шуро-баджанащина е първата кофа с лайна в жалкото ни ежедневие.

Втората - тоталната подмяна на ценностите, с които борави българинът.


И третата –може би най-страшната - фактът, че допуснахме да се превърнем в кръгли глупаци, в идиоти. Неоспорима истина е,че чудовищно голям процент от нацията ни се гледа с все по-празен, с изцъклен поглед в малкия екран, от който промиването на малките гладки мозъчета продължава – един истински ужас без край!


Коментари