Най-лошото нещо, което един шеф може да поиска...


Пребройте своите благословии. Със сигурност всички ние сме били натоварвани с досадни и скучни задачи в работата си, но повярвайте, може да бъде и по-лошо.
Не сте убедени? Откакто, мизерията се е настанила в компаниите заинтересувани от темата търсят въпроси и отговори в сайта Quora, относно някои прозрения за най-гадните неща,които някои шефове могат да ви накаратда направите на работното си място, пише BBC. (https://www.quora.com/Workplace-and-Professional-Etiquette/Whats-the-worst-thing-a-boss-has-ever-asked-you-to-do-for-your-job)
Ето какво споделят някои отчаяни служители.
Наистина мръсна работа
Когато има мръсна работа за вършене, някои босове знаят как точно да бъде свършена – обаждат се на своите подчинени. Marti LaChance е трябвало да изгребе голямо количество мъртви, разлагащи се трупове на мишки, и да ги струпа под табела на магазин за кучешка храна.
Но тази наистина гадна задача бледнее в сравнение с друга отвратителна.
Като младша стюардеса на сингапурските авиолинии, аз бях накарана от по-висш служител да разтворя огромно лайно с приблизително три големи кани вряла вода”, пише анониомен потребител на Quora (http://www.quora.com/Workplace-and-Professional-Etiquette/Whats-the-worst-thing-a-boss-has-ever-asked-you-to-do-for-your-job/answers/2544380?srid=i0vv&share=1)
„Ужасът не може да бъде описан с думи. Вонята. Видяното. Неописуемият ужас от милиарди фекалии, проправящи си път към мен.”
Изкъпи се!
Matt Wartell сам накарал свой отвратителен и мазен колега да се изкъпе, когато шефът му се почувствал ужасно некомфортно да се доближава до тази личност.
През студенстските си години съм работил като физик”, пише  Wartell. “По време на безкрайните си пътувания не съм срещал такава група хора - на границата между гения и лудостта. Това са лица, които като част от своята работа ще отидат в офиса си с една задача, на която ще търсят решение месеци наред. Обикновено те често забравят да ядат или да спят. Понякога забравят да се къпят.”
"Да се обадя на Фред, който не се е къпал последния месец, е друго необичайно искане на шефа”, пише отново Wartell, чийто шеф го е карал да провокира Фред да се изкъпе. Wartell твърди, че е прахосал 20 минути в опити тактично да покаже на колегата си какъв е проблемът и как да бъде разрешен.”
Изглежда сложната задача с къпането не е била решена от Фред.
В крайна сметка Wartell поставил остър ултиматум, казвайки на Фред, Професор X казва,че не бива да се връщаш в офиса, докато не се изкъпеш и преоблечеш”, пише той.
 “Очевидно последното е стигнало до съзнанието на Фред, който се появил 30 минути по-късно в приличен вид, и историята не се повторила повече.

Съучастник в престъпление?
Често началниците използват подчинените си, за да прикрият някои свои престъпни дейности. Веднъж Aaron Wallis трябвало да изчисти останалите предишната вечр на бюрото на шефа му наркотици.
Този простичък акт имал някои сериозни последствия.
„Когато по-късно през седмицата летях за работа, на борда на самолета бяха качени специално обучени кучета и бях щателно претърсен”, пише   Wallis.
Когато Manlio Lo Conte бил едва на 16, работел в химическо чистене в Масачузец. Едно от нещата, които трябвало да прави било да почиства мръсотията от работния процес. Той попитал шефа си, какво да прави с натрупалите се опасние химикали. Спорд Lo Conte, шефът казал: “Има вода, но има и опасни химикали...Химикалите са сини.  Изхвърли водата в тоалетната, но не изхвърляй синьото...Добре де, може да изхвърлиш и малко от синьото.”
„И така всеки ден аз изхвърлях в канализацията на Масачузец, онова, което смятах за законна „синя част, казва Lo Conte.
Мизерна услуга 
Stephen Newton  получил специална гадна задача. Бил накаран да избере двама от 10 работници в компания, която имала нужда от съкрашения.”
Кое е най-лошото, неприятно, неподходящо или неетично нещо,което вашият началник ви е карал да правите ? Споделете го на Facebook или Twitter.Коментари