Изгарящата любов на Паоло Нутини е фактВероятно мнозина от вас са чували името на шотландеца с италиански корени Паоло Нутини - звездата-тинейджър, който винаги се е радвал на сериозно отношение от страна на другите
    Той записва своя пръв албум още на 19 г., и вече си е създал име с многобройните си участия на живо с музиканти с богат опит. След 8 години Паоло Нутини ни представя още един студиен албум – Sunny Side Up, но младежката му свързаност с концертните участия позволява на публиката да проследи неговото развитие чрез няколко проекта, записани на живо. 
    Междувременно музикантът трупа влияние и почитатели, но и не малко очаквания. Всички тях той удовлетворява по един категоричен начин с третия си студиен проект Caustic Love.

С милиони продадени мултиплатинени албуми Паоло Нутини, днес на 27 г., може да си позволи всичко, но най-вече – да бъде искрен, иновативен, да рискува да бъде автентичен, да прегази дори границите на собствения си талант и въображение. 
    Албумът се базира на неповторимия ритъм енд блус, допълнен със соул и фънк, като особено впечатление в изказа правят виртуалният дует със семплирания глас на Бети Лавет в песента Let Me Down Easy и монологът на Чарли Чаплин от „Великият диктатор”, отзвучаващ в песента Iron Sky с убедеността, че трябва да устоим и да постигнем щастието, което заслужаваме. По този начин ставаме свидетели на едно ново ниво на житейска и музикална зрялост на Паоло Нутини, демонстрирана със знанието, че в несигурната среда на музиката днес единствено възможно е да бъдеш себе си. Caustic Love е много личен и насочен навътре към душата.
   Много често такива проникновени албуми ни дават възможност да достигнем до дълбините на своя вътрешен свят. Албумът  ни изненадва – той не ни подканва пряко да се обърнем към себе си, а ни предлага да съпреживеем това, което споделя сърцето на музиканта – любовта, вярата, страховете, спасението, свободата.
Усетете малко от настроението на албума тук: 


Коментари