Джедайска ръченица и блус с акордеон изпълниха ПетнотоНевен Кидеров и Иво Георгиев бяха основните „виновници” за страхотния купон, който се случи вчера, понеделник, 14.04.2014г., в пловдивския клуб Петното.

Въпреки рехавата публика бургаско-кърджалийският тандем премина като тайфун през ”ъндърграунд” залата на споменатия клуб, помитайки до краен предел всякакво лошо настроение и проблеми, обричайки ги на пълна забрава.

Небезизвестният бургаски бард Невен Кидеров показа, че не е само много добър перкусионист, но и че умеее да „владее”публиката с неповторимия си 2-акорден блус, както и със сърцатото си присъствие на сцената.

Невен демонстрира пред пловдивска публика едно истинско личностно израстване, проектирано в доста нови парчета издържани в неговия си уникален блус стил Невен Кидеров.Изненадващо беше страховитото съчетание на блус с акордеон. Зад познатия ни предимно от българския фолклор инструмент   застана Иво Георгиев от Кърджали, и напук на всеки песимизъм относно вписването на звука на акордеона в блуса, нажежи допълнително горещата обстановка в Петното.

Кулминацията на концерта, който е част от поредицата изяви на български бардове, случваща се през понеделник в клуба, беше несравнимата с нищо „Джедайска ръченица”, чийто автор пък е известната  преводачка Светлана Комогорова-Комата.

Невен и Иво обаче се раздадоха и я изпълниха по начин сякаш беше нещо тяхно, а повече от доказателство за невероятното настроение, което създадоха двамата музиканти беше наличието на девойки, които виеха кръшна снага през цялото време на изпълнението.

Разбира се, като всяко цветно нещо и този концерт имаше край, един достоен завършек в горната част на Петното, там където се случва друга магия – срещата на стари приятели, вкусна храна и отбрани напитки.

За всички, които не присъстваха на купона, който спретнаха Невен Кидеров и Иво Георгиев мога само да кажа, че загубиха, но все пак бард купоните в Петното на Роршах продължават и след великденските празници, така че не ги пропускайте!А уникалната Джедайска ръченица вижте тук:

Коментари