Смъртни присъди за животни???


След ужаса с убития в зоопарк жираф и последвалите го 4 тигърчета още един потресаващ случай на неприемливо отношение към животните разкри лицемерието на Европа, съобщава  greentech.
В тази история става дума за за два тигъра, които са били третирани по ужасаващ начин в пътуващ немски цирк, бродил из цяла Европа: един 18-годишен мъжки на име Танго, звездата на телевизионна реклама с тигър, и 8-годишна женска на име Джулия. Властите в Белгия  иззели тигрите от немската циркова група – уж с цел да ги защитят – но те след дълго ги осъдили на ранна смърт.
По някакъв начин организацията Woodside Wildlife и паркът Факънри в Линкълншир, Великобритания, са убедили белгийските власти да им предадат попечителството над тигрите, така че да бъде  избегната смъртната присъда. Това е вид политическо убежище, но за тигри. Изглежда търсенето на спасение в чужда държава за избягване на смъртната присъда вече не е проблем само на хората.
Според информация от природозащитната организация през  последните 6 месеца  убежището за животни от дивата природа се е готвило за пристигането на тигрите, което включва обучение на персонала и изграждане на дом за тигрите.

Освен това Woodside събира дарения, а според собствената им разбивка на разходите изглежда, че спасяването на тигрите им струва около четвърт милион паунда.


Коментари