Футболисти се обличат с пластмаса


Участието на тима на Англия на Световната купа безспорно е обект на нескончаеми  дебати на Острова, но ангажираността на спортистите към околната среда със сигурност ще бъде показана тази година в Бразилия – под формата на нови, „зелени“  екипи, съобщава Greentech.
Новите спортни екипи на Стивън Джерард, Уейн Рууни  и Джо Харт, които те ще носят в срещите си срещу Италия, Уругвай и Коста Рика в груповата фаза на Световното първенство по футбол бяха официално представени от Nike.
Белите и червените комплекти са изработени от рециклирани пластмасови бутилки: шортите са от 100% рециклиран полиестер, рециклираният полиестер във фланелките е 96 на сто е, а 78% е съдържанието му в чорапите.
Nike разработва високотехнологични футболни комплекти, изработени от рециклирани материали, от доста време, но сега за първи път зелените материли те ще бъдат показани от „манекени“ от национален отбор. Nike изчислява, че средно 18 пластмасови бутилки се използват за всеки пълен комплект.

Фирмата упорито подчертава използването на рециклирана пластмаса в продуктите си и от 2010 г. насам. Компанията твърди, че това е спестило на планетета почти два милиарда бутилки.

Коментари