Джаз симфония от ЗаберскиSymphony” се нарича новият проект на Ангел Заберски, който музикантът ще представи заедно с някои от най-големите български джаз музиканти и Оркестъра на Класик ФМ на 28 март от 19:30 ч. в зала „България”, съобщава jazzfm. 

Целият проект е построен на основата на известни американски джаз стандарти, аранжирани за оркестър.

На сцената Ангел Заберски ще бъде със своето трио, в което участват още перкусионистът Стоян Янкулов – Стунджи и басистът Борис Таслев. В шоутоще вземат дейно участие и тромпетистът Мишо Йосифов, певецът Васил Петров, брас квинтет в състав: Тодор Бакърджиев, Мартин Ташев, Мишо Михайлов, Вили Стоянов и Димитър Желязков. Диригент на оркестъра ще бъде Григор Паликаров.
    „Песните, които подбрах за концерта, са изключително популярни както за широката публика, така и за меломаните”, казва Ангел Заберски за програмата. Присъстващите в зала „България” ще чуят Blame It on My Youth, In the Wee Small Hours of the Morning, Here’s That Rainy Day, Secret Love, The Very Thought of You, When Joanna Loved Me - пиеси записвани и изпълнявани многократно в различни състави и формации, аранжирани от най-големите светила в занаята. Но в тази среда на неограничена информация трябва да се стремиш да бъдеш себе си, затова задачата ми да ги аранжирам, не беше никак лесна“, споделя Ангел Заберски.


С билети за концерта Symphony – Jazz можете да се сдобиете на касата на „Кантус Фирмус” в зала „България” с работно време от понеделник до петък от 9:30 до 13:30 ч. и от 15 до 19 ч., както и онлайн от ticketsbg.com.


Коментари