Ексхибиционизъм във фоайето на Общинския съвет''EXHIBITION''  е името на проекта на двамата млади, но за сметка на това доволно талантливи пловдивски творци Цветан Узунов - Tse и Симеон Иванов Simo.

Усещането да си разбран, както и припознаването на част от твоите собствени идеи, мисли и чувства в друг, вероятно е първопричината двамата автори да се решат на тази съвместна изява, която е първа за тях, както самите те споделят, а надявам се не и последната.
    А ако се замислите, ще се съгласите, че в последно време човек е много трудно да бъде разбран, което прави предизвикателството пред двамата мъже още по-пикантно.

И така, преди да разберем какво са натворили Цветан Узунов и Симеон Иванов, нека ви запозная индиректно с тях.
    Цветан Узунов ( http://cdart.eu/) се самоопределя като художник , дизайнер , фотограф и илюстратор. Учил е „Сценография” в „Академията за музикално и танцово изкуство (АМТИИ) гр.Пловдив, както и в Академия за изкуство гр.Нови Сад, Сърбия, където изучава анимация, фотография и скулптура.За  Симеон Иванов (http://simoart7.wordpress.com/) можем да твърдим, че е завършил Художествена Гимназия "Цанко Лавренов" Пловдив, специалност скулптура. Обича да прави пластики.

Какво точно са ни подготвили двамата ще узнаете най-добре, ако на 29 март, събота 2014-та, в 18:00часа се окажете сред посетителите във фоайето на Oбщински съвет град Пловдив, където ще се случи, каквото има да се случва. 
    Така или иначе, онова което предстои няма да ви остави безучастни. Идеята за съвместната проява е на Цецо, който както сам споделя,  се познава от доста време със Саймъна – Симеон, и с когото неведнъж са мислили да забъркат някаква „каша” заедно. И ето, че моментът е назрял. Практически изложбата е  ретроспекция на музикалните картини на Цветан плюс 20 нови неща, както и снимки принтове на творби, които вече са продадени или са направени на стени.Що се отнася до пластиките на Симеон, това ще бъде момент на изненада дори за Цецо, който споделя: „Не съм надниквал в ателието му  в близките месеци и не знам точно какво "готви", но каквото и да е, съм сигурен че ще е страхотно”. Всъщност в Изложбената зала ще откриете множество платна, изрисувани грамофонни плочи, огромни винили изпъстрени с джаз музиканти и изящни пластики на двамата автори.

И като всяко уважаващо себе си арт събитие и тук музиката ще има осезателно присъствие. Доброто настроение, с пот на челото, ще поддържа Lyubomir Grigorov - Lyubo Gri, с изпълнения в стилистиката на Big bad voodoo daddy , The Atomic Fireballs Club des Belugas и други подобни swing ритми.

Авторите се надяват и вярват, че ще се получи една приятна и забавна вечер с много посетители, които да усетят веселото настроение на двамата творци и да го споделят. 

За онези които не знаят, Изложбената зала се намира във фоайето на Oбщински съвет град Пловдив на улица "Авксентий Велешки" №20, до бар Брилянтин срещу Пеещите фонтани. Мнозина пловдивчани познават мястото и като вече бившият Младежки дом ”Спектър”.


Нужно ли е да споменавам, че няма да останете разочаровани, ако в 18 часа бъдете там, където ще можете да отпиете глътка хубаво вино на фона на чудесна музика и още по-интересна изложба, чийто вход е Свободен. 

За онези от вас, които все пак няма да могат да присъстват ще споделя, че проявата ''EXHIBITION'' ще бъде факт в това пространство до 10 април 2014-та.


Пожелавам успех на двамата млади творци споделям надеждата си за културния живот не само за Пловдив, но на страната ни като цяло, защото докато автори като Цветан Узунов и Симеон Иванов се впускат с такъв плам и ентусиазъм в подобни начинания, докато хората на изкуството намират сили и желание да творят и да се развиват напук на сивия фон на ежедневието ни, то дотогава надеждата, това цветно петно от нечия палитра, ще продължава да поддържа и множи радостта ни от живота.


Коментари