Отбелязваме ЧАСЪТ НА ЗЕМЯТАПовече от 40 е броят на общини, институции и знакови сгради на територията на България, които са заявили участието си в подкрепа на поредния „Час на Земята”, съобщават от WWF България.
   През миналата, 2013-та година, селищата, които се включиха в отбелязването на събитието бяха 103.

Тази година „Часът на Земята” ще се случи на 29 март от 20:30ч. С познатото ни гасене на свелтините за един час, в знак на съпричастност с проблемите на нашата планета, и в опит за  опазване на природните ресурси и популяризиране на зелени инициативи.

Личният ангажимент за опазване на околната среда, местните действия с отговорност към природата са цел на Часът на Земята през 2014 г. „Използвай силата си, за да промениш света“, е призивът на WWF, с който организацията обединява и популяризира хиляди проекти на всички континенти – от спасяването на леопардите в Русия, през опазване на горите и подкрепа за местните общности в Мадагаскар, до събиране на средства за традиционните рибарски общности във Филипините, за да продължат устойчивото потребление на морските ресурси.
Всяка година в последната събота на месец март милиони хора по цял свят изключват своето осветление за час, за да покажат своята отговорност към нашата планета.
Нека наистина, ако не можем да създадем, да сътворим нещо полезно за нашия общ дом Земята, поне да не убиваме в жалките си опити да надскочим сянката си.
Угасете светлините в дома си за един час, това е обещаващо начало в общите усилия да спасим тази невероятна планета, това уникално място, в което растат нашите деца, и в което трябва да живет щастливи бъдещите поколения.


Подробности за проявата тази година тук: https://earthhourblue.crowdonomic.com/Коментари