Безгранично образование в НДКОт днес, 28 март, до 30-ти, ще се проведе десетото издание на международното изложение за висше и средно обучение в България и чужбина „Образование без граници“.

В НДК в столицата пред родната аудитория за пореден път ще представят своите програми, курсове и специалности, както и възможностите, които предоставят за професионално и кариерно развитие, множество известни и висококачествени висши и средни учебни заведения и образователни организации от целия свят.
    Един от най-важните акценти в настоящото издание на „Образование без граници“ е провеждането на специализирана част, наречена „Образование и кариера“, в рамките на която ще представят дейността си различни национални и международни организации, работещи в сферата на професионалното консултиране и кариерното развитие. Една от тези престижни интернационални структури е EURES (EURopean Employment Services) – европейската мрежа, предлагаща услуги в областта на заетостта. EURES има за основна задача реализирането на качествено, експертно консултиране на търсещи работа лица, както и на работодатели по въпросите, свързани с европейския пазар на труда.
    Представянето на различни възможности за стажове на студенти в Европа  е новият акцент на „Образование без граници“. Една от основните организации, участващи в тази част от изложението, ще бъде Consortium ERASMUSCENTRO. Това е първият консорциум, създаден по програмата "Еразъм", и функциониращ на регионален принцип, който действа на територията на Португалия. С негова помощ европейски студенти имат възможност да отидат на стажове в над 115 фирми и компании от тази страна.
    На изложението ще присъстват няколко основни медии, които ще търсят стажанти в журналистическия бранш. Сред тях е и Българската национална телевизия, която тази година чества 55-годишен юбилей от своето създаване.
Интерес в поредното издание на „Образование без граници“ буди представянето на програмите и дейността на различни средни и висши училища от България и чужбина като например възможностите за обучение в Канада с помощта на програмата Study in Canada, представена от Посолството на Канада. Канадските университети се нареждат сред най-добрите и успешни в света, а висшето образование в тази страна има редица преимущества.
Страна като Австрия, която редовно участва във форума, се представя и на тазгодишното издание на изложението. Единият основен австрийски участник е Дипломатическата академия Виена, която е истински лидер в областта на висококачественото висше образование по международни отношения.

Русия същовзима участие в изложението с впечатляваща представителна подборка от най-добрите си висши училища, сред които Московският държавен университет МЕСИ, Санкт-Петербургският държавен университет, Университетът за дружба между народите, Туловският държавен университет и много други.

Българското средно и висше обучение също е със силно участие на „Образование без граници“. В изложението вземат участие някои от най-добрите родни учебни заведения от последните години като: Международна гимназия „Проф. д-р Васил Златарски”, Първа английска гимназия, 2 СОУ „Акад. Емилиян Станев”, Софийска професионална гимназия по електроника „Джон Атанасов”, Нов български университет, ТУ-София, УАСГ, Минно-геоложки университет “Св. Иван Рилски“, Военната академия „Г. С. Раковски“ и др.

По време на десетото издание на най-голямото и успешно изложение за международно висше и средно обучение „Образование без граници“ (28 - 30 март, НДК, София) ще вземат участие още едни от най-добрите и представителни учебни заведения от страни като: Германия, Великобритания, Дания, Япония, Литва, Италия, Унгария, Холандия и др.


Входът запроявата е свободен след предварителна регистрация на www.edu-fair.eu или на място в НДК.


Коментари