Национален конкурс за велостоянки в Пловдив

От вчера, 25-ти март 2014г., до 22-ри април, желаещите да участват в националния конкурс за определяне на най-добрия дизайн за велосипедните стойки в Пловдив, се регистрират. В този срок те могат да представят и своите проекти, съобщават от общината.
Конкурсът се случва с партньорството на международния фестивал за дизайн и визуална култура Onе design week и велосипеди “Спринт”, и ще се проведе на два етапа, в рамките на няколко седмици.
След едно междинно оценяване допуснатите до втори тур ще имат възможност да доразработят своите проекти. След това ще последва окончателна оценка на проектите, награждаване и сключване на договор с победителя в конкурса.
Петчленно жури, в чийто състав е включен и зам.-кметът по общинска собственост, устройство на територията, строителство и инвестиции Димитър Кацарски, ще следи за спазването на общите правила на конкурса.
Пловдив ще разполага с близо 65 километра велоалеи след реализацията на интегрирания транспортен проект на общината. Една от обособените позиции в него е изграждане на велосипедни трасета и прилежащата им инфраструктура.
Подписаният на 19 март т.г. договор с изпълнителя предвижда още разполагането на 690 велостоянки на територията на целия град. Според кмета Иван Тотев Пловдив има всички шансове да се превърне в града с най-добре регулираната веломрежа в цяла България.

Една прекрасна инициатива, която според мен трябва да бъде подкрепена от насърчаване на все по-масовото използване на велосипеди за придвижване в иначе доста замърсената пловдивска атмосфера.  

Коментари

origynally каза…
Снимки? Друго? Защо не се взима предвид мнението на велосипедистите с онлайн гласуване?!
origynally каза…
Снимки? Друго? Защо не се взима предвид мнението на велосипедистите с онлайн гласуване?!
Ами защото за съжаление в скапаната ни, разнебитена държавица, ако се прави нещо то е, за да има показност, че нещо е свършено, а велосипедистите..., както се казва..."кучета ги яли"