Завършва СФФ в Пловдив
Както всичко цветно, така и деветото издание на София Филм Фест в Пловдив има край. Той ще се случи днес, но не и преди да видите финалните три заглавия в програмата на проявата.

От 16:15 часа на екрана на кино „Арена Фламинго”може да се насладите на руската комедия ГЕОГРАФЪТ ИЗПИ ГЛОБУСА.     Виктор (Константин Хабенски - най-голямата руска звезда в момента) е биолог по образование и не разбира нищо от карти, глобуси или компаси, но липсата на пари го принуждава да стане учител по география. Заедно със семейството си той заминава за Перм, но в училището децата са необуздана глутница, а Виктор не се разбира с останалите учители. Единствената му утеха са дъщеря му и съпругата му, докато тя не решава, че иска развод. Когато стар негов приятел се появява в града, двамата заедно започват да пият за повдигане на духа – алкохолът прави живота по-интересен, а се намесват и жени. Скоро преобразеният учител завежда класа си на експедиция по бушуваща река... 

Вижте трейлъра:

КУТИЯ ЗА ХРАНА”се нарича филмът, който можете да гледате от 18:30 часа. 

    Едно от чудесата на Мумбай е разнасянето на кутии с храна. От 120 години всяка сутрин общност от 5000 разносвачи на кутии осигурява топла, домашно приготвена храна от къщите на домакините до офисите на съпрузите им. Подобна грешно доставена кутия за храна свързва домакинята Ила Ваид със Саажан Фернандес, самотен мъж, прехвърлил разцвета на живота си. Героите на Кутия за храна съществуват на ръба между реалния Мумбай и този от фантазиите. Накрая те попадат на кръстопът, в който трябва да изберат един от двата свята. 

Ето и официалния трейлър:


Финалните надписи на кинофестивала ще тръгнат с „ВЕЛИКАТА КРАСОТА „- едно произведение на седмото изкуство, носител на Оскар за чуждестранен филм за 2014-та.


Джеп Гамбардела е изискан италианец отвъд средната възраст, който живее в Рим, автор е на един роман-бестселър, издаден преди доста години, води удобен живот, списва колонка за култура и харесва бляскави партита. Такова е и празненството по случай 65-ия му рожден ден, а след това той потегля из улиците на вечния, невъобразимо красив град, за да се срещне с различни персонажи, да си спомни моменти от живота, да си даде сметка истинско ли е всичко около него...
Един прекрасен филм за живота, но и за отегчението и отчуждението, което се натрупва с годините между хората. Въпреки това историята на лентата не е лишена от оптимизъм и човещина, особено на своя финал. Гледайте го от 20:45ч.

Трейлърът тук: Един чудесен филм, повече от подходящ за завършек на тази невероятна проява, този форум на естетиката в света на киното – София Филм Фест в Пловдив! 

Коментари