Как да създадем успешен интернет бизнесОт ден на ден бизнесът по интернет става все по-разпространен, плъзва като вирус, конкурирайки познатите ни от улицата магазини.

Важно е да се отбележи, че интернет бизнесът обикновено изисква доста по-малко средства от общоприетия.

В днешно време предлаганото в интернет е много разнообразно, продава се всичко, дори информация.

Какъвто и интернет бизнес смятате да правите, първо се уверете, че това наистина ви интересува и е нещо, което е близко до сърцето ви.

Трябва да признаем, че интернет така или иначе създаде революция в живота ни, и офертите на големите вериги магазини могат да си съперничат с  всеки заел се да прави подобен бизнес.

Ето и някои основни насоки и стъпки, които ще ви помогнат да реализирате вашата мечта за собствен интернет бизнес.

1.     Направете пазарно проучване.

След като вече сте избрали с какво ще се появите на сцената "Интернет", според вашите интересите, възможностите за финансиране и време, направете пазарно проучване, за да разберете предлагането на какви продукти и услуги могат да ви бъдат от полза.

Използването на ключови думи в Google може да ви помогне да откриете ниша в пазара, която не е претъпкана.


2.     Развийте собствен бизнес-план.

Следващата стъпка е създаването на бизнес-план, който е необходим за започването на всяка нова авантюра.
    Планът ви трябва да включва преглед на това, с което смятате да се занимавате, анализ на пазара, описание на вашата фирма, структурата на организацията ви, план за управление, както и описание на вашия продукт или услуга, както и вариантите за финансиране.3.     Финансиране

На този етап трябва да финализирате плановете си за финансиране. Съществуват няколко начина и зиточници на парични потоци. Според Jeffrey Macklin от FDUK() заем от банка или овърдрафт може да бъде по-евтин вариант, отколкото продажбата на акции или  ценни книжа. Но той отбелязва, че капиталовата инвестицията е идеална за онези предприемачи, които не желаят да се заробват със заеми или не могат да обезпечат евентуален кредит.

За стартиращите интернет-бизнес без достатъчна сигурност или доказан професионален опит да бъде предложен нормален търговски заем, а Enterprise Finance Guarantee е една допълнителна възможност за финансиране на вашия интернет бизнес.

4.     Създайте вашия интернет профил и бъдете готови за продажби.

След като сте установили вашият бизнес, сферата, в която ще се конкурирате, вие сте готови да реализирате идеите си.
Ако не можете да си създадете сами сайт, то тогава потърсете надежден уеб дизайнер или искайте съвет от ваши приятели и колеги.

При създаването на дизайна на сайта не забравяйте, че имате само няколко секунди, за да грабнете вниманието на посетителите на страницата ви.

Създайте простичък дизайн и лесен за използване интерфейс, а освен това се уверете, че сте създали опция хората да могат да се свързват с вас с помощта на интерактивни инструменти като онлайн чат, например.

Много важно е да имате копия на всичко, което продавате. Препоръчително е да включите привличащи погледа заглавия, които предизвикват интерес.
Уверете се, че имате предварително решение на проблема, когато не успявате да продадете нещо.5.     Направете сайта си да гледаем

Не очаквайте чудеса в продажбите без използването на правилни пазарни трикове. Опитайте различни техники за повишаване на гледаемостта на сайта ви. Google AdWords  е сред най-популярните начини за реклама.
    Тук е мястото да обърнем внимание и на „търсачките”. Search Engine Optimisation (SEO) осигурява целева група потребители на сайта ви, когато те търсят чрез Yahoo или Google  продукти или услиги, които и вие предлагате. Използвайки тези инструменти вие също межете да откриете най-важните, най-точните думи, на който реагират „търсачките”. Вие също можете да зададете сами в сайта си ключови думи, което ще ви „изкачи” по-нагоре в рейтинга на търсещите машини.

6.     Транзакция с клиенти

Какво още може да улесни бъдещите ви клиенти? Сайтът ви трябва да бъде лесен за използване, така че клиентите да не бъдат разочаровани  при посещението му и да го напуснат без да поръчат, онова което предлагате. Сигурността е другото, над което трябва сериозно да се замислите, тъй като потенциалните клиенти обикновено искат да се чувстват удобно и сигурно, когато става дума за техните картови детайли. Поради това вие трябва създадете доверие в тях, че купуват от защитен и сигурен сайт.

Да скочиш в дълбоките води на интернет бизнеса може да бъде наистина мъчно занимание, но ако се заемете с цялата си енергия и желание, използвайки и най-добрите дигитални постижения, можете да постигнете нещо наистина обещаващо и доходно.

Коментари