10-те най-интересни книжарници в светаКато начало, целящо продажбата на фантастична литература посредством интернет абонамент една идея е приветствана като бъдеще на книгите (http://www.wired.com/business/2014/03/books-become-magazines/), но какво е мястото на една непретенциозна книжарница, имайки предвид интернет света, в който живеем?

Бъдещето на едни такива продажби не е сигурно, особено, ако се вземе предвид обявеният  през февруари фалит на книжарница „Polare” в Маастрихт. Тя все пак остава отворена, макар под името „Boekhandel Dominicanen но личният състав е подел обществена кампания за набиране на средства, за да не бъде мястото затворено завинаги. (http://www.polaregaatdoor.nl/dominicanen/)
    Книжарница „Polare”, която  се появява на бял свят през 2006-та година на мястото на  доминиканска църква от 13 век, е храм на книгата, който провокира един нарастващ интерес към четенето.


Вижте 10-те най-интересни книжарници по света тук: http://www.bbc.com/culture/story/20140327-worlds-most-beautiful-bookshops


Коментари