София е уиски столица!Е, макар и за три дни, но градът, който расте, но не старее, столицата ни София се превръща в световна столица на уискито. Причината - Whiskey Fest Sofia 2013, който се случва за втора поредна година, една проява,чийто старт бе даден от световноизвестни уиски посланици.

Каквото има да се случва, то непременно ще се случи от 1 до 3 ноември в хотел Шератон.

„Изключително много се радвам, че тази година в Whiskey Fest Sofia 2013 се включват всички вносители и дистрибутори на уиски марки за България. След успеха на миналогодишния фестивал съм особено обнадеждена за това, че фестивалът ще се превърне в традиционно и емблематично за страната ни събитие”, заявявя Ралица Скорчева – Славова, организатор на уиски феста. Тя посочи още, че идеята за създаване на култура за консумацията на напитката, която се отличава със свои традиция и стил, е това, което обединява участниците в Whiskey Fest Sofia 2013.

Ник Сопър от Скоч уиски асоциацията, наследникът на легендарния Робърт Хикс – Джон Кешман, Тим Джъдж, Патси Кристи, Иън Милар, Ръсел Мъри, Алина Сантеа, Дан Прайсман, Дейвид Маккейб, Иън Макуилям, както и Драгомир Иванов, Димитър Димитров и Иван Милушев от Българската барманска гилдия са сред специалните участници в тазгодишната програма на фестивала.

Почитателите на т.нар. „шотландска ракия” ще имат уникалния шанс в рамките на проявата да се запознаят с 50 марки и над 50 вида уиски, някои от които особено екзотични и непознати у нас. Уиски, посветено на диамантения юбилей на кралица Елизабет Втора с нейни снимки на етикета, както и бутилка, на 50-годишно уиски, струваща 20 000 лева, чиито орнаменти са изработени от бижутер, работил в кралския двор, са само част от любопитните акценти в програмата на Whiskey Fest Sofia 2013.

Повече информация за отлежалия в дъбови бъчви Whiskey Fest Sofia 2013 може да намерите на www.whiskeyfestsofia.bg, както и на Фейсбук страницата Whiskey Fest Sofia.
Коментари

Анонимен каза…
cheers!!!
врати каза…
хахахах е честно казано сега за първи път чувам подобно нещо, да е столица на ракията по разбирам дори и на виното, но на уискито хахаха е малко като не шега ми беше поне от заглавието на статията. Това,което пишете...." Уиски, посветено на диамантения юбилей на кралица Елизабет Втора с нейни снимки на етикета, както и бутилка, на 50-годишно уиски, струваща 20 000 лева, чиито орнаменти са изработени от бижутер, работил в кралския двор,..." и какво ли още не просто не мога да се начудя как някой дава толкова пари за нещо, което ще изпие след това и край.....