Google линееВездесъщата търсачка Google обнови своята  платформа за допълнителна защита от спам-ботове при оторизация в глобалното село - интернет чрез нови и по-мощни средства за засичане все по-умните спам-роботи, които съсипват купища форуми и блогове, пише kaldata. 

Captcha е един от най-добрите методи, посредством които собствениците на съдържание могат да бранят своите пространства в Интернет от изстъпленията на досадните ботове. Това са онези малки кутийки с размазани букви, които трябва да попълвате при регистрацията си в сайт.

reCaptcha е подобрената версия на Captcha, защитаващ допълнително "четенето" на думите, посредством различни допълнения, като пресечен по средата с линия текст и др. Освен това reCaptcha помага при дигитализирането на книги.

От написаното в блога на Google от продуктовия мениджър на reCaptcha Винай Шет става ясно, че новите характеристики на инструмента се базират на изследване, което засяга поведението на хората в онлайн пространство.

"Екип на reCaptcha  ес претнал задълбочено  изследване и е изготвил сериозни подобрения, които целят да предпазят  потребителите от злоумишленици. В резултат на това, reCaptcha е вече по-адаптивен и притежава по-добри механизми за разграничаването на легитимните потребители от софтуера", пише той.

Новата система ще използва техники за задълбочен анализ на риска, като ще се взима предвид активността във взаимодействието с CAPTCHA кутийката - преди, по време на и след като те въведат информацията.

"Като част от това нововъведение (освен представянето на цифри и снимки на цифри), ние обновихме платформата, така че тя ще създава различни класове CAPTCHA кодове за различните типове потребители. Отделно от това, този нов подход (на картинката по-горе) ни позволява да различим човек от робот и ще предоставим на нашите потребители CAPTCHA, които са лесни за попълване (колко от нас са се взирали безнадеждно в разкривените символи, набраздени от чертички и скоби, обновявайки изображението с надежда да е поне малко разбираемо). Ботовете от друга страна ще виждат CAPTCHA изображения, които е значително по-трудно да "решиш", пише Шет.


Коментари