July Morning!


Утрото на 1-ви юли...
Има нещо наистина различно в това узряване на деня, някаква магия изпълва въздуха по плажовете на България, където десетки хора се събират, за да посрещнат изгрева.
Това своеобразно поставяне началото на лятото, познаваме като „Джулая”. И макар корените на празника да са там някъде, през 60-те години на миналия век, свързани здраво с хипи движението, все пак „Джулая в годините си остава, като че ли запазена българска марка.  


У нас този празник на хипитата се пръква в далечната, но незабравена 1986г., в морската столица на България – Варна. Следват десетки години, когато на „Вълнолома” край града стотици щастливи млади хора припознават не само началото на най-прекрасния сезон, но припознават свободата да бъдеш себе си, да се усетиш частица от вселената, любовта, която движи света напред и го прави по-красив и светъл.
Всъщност, лично за мен „Джулая” е освен един красив жест на почитта към лятото, но и отключването на свободата на духа, едно своеобразно пречистване .
Някак логично с годините празника се разрастна и местата, където хората посрещат първото юлско утро се множат.
Не е нежно да се говорим много за този невероятен летен празник, защото понякога нещата трябва просто да бъдат почувствани...
НЕКА БЪДЕ  JULY MORNING!!!Коментари