Фирми си отхапват именатаВ края на миналия месец (юни) една от най-известните компании за производство на оптика в света - Carl Zeiss, реши да промени своето името. Немската компания вече ще се доверява и ще използва само втората част от името си - Zeiss. Причината е, че болшинството потребители използват само името "Zeiss", когато говорят за някой продукт на компанията, споделят от фирмата.

По всичко личи, че това интересно решение на германците е вдъхновило някои от колегите им на пазара за фотоапарати и фото техника.

Става дума за това, че само преди броени часове Pentax Ricoh оповестиха, че също вече няма да ползват първото си име и от сега нататък ще се подвизават само под наименованието "Ricoh".


Марката "Ricoh" ще бъде запазена за компактните апарати както и за (тук става доста интересно) "новите ни технологични иновации".

Причината за смяната на името е, че все още сред потребителите на фото техника не се е утвърдило името "Ricoh" и то най-вече заради популярността на марката "Pentax". Напомняме, че компанията Pentax Ricoh Imaging бе създадена на първи октомври 2011 година като дъщерна фирма на Ricoh, специализирана в предлагането на продукти с потребителска насоченост.Коментари