Samsung с нов фотоапарат


Един от последните продукти, които южнокорейската компания Samsung представи на събитието “Samsung Premiere Event“ фотоапарат със сменяеми обективи. Това е  Samsung Galaxy NX под управлението на Android OS.
Сред най-важните характеристики на снимащата машина са  спиращият дъха 20,3-мегапикселов сензор APS-C, сменяемата оптика (13 различни обектива), отделният процесор за обработка на изображения DRIMe IV Signal. Нещата обаче не спират до тук. Samsung Galaxy NX притежава 30 "интелигентни режима" и минимална скорост на затвора 1/6000 за най-динамичните изображения при честота от 8,6 кадъра в секунда.

Функциите на фотоапарата се комбинират с функциите на смартфон без възможността за провеждане на разговори: 4,8-инчов HD LCD дисплей, четириядрен процесор Pega-Q с тактова честота 1,6 GHz, поддръжка на мрежи 4-то поколение LTE, Wi-Fi, Bluetooth 4.0 и Android 4.2.2 в качеството на операционна система.

Великобритания е първата облагодетелствана страна, където ще може да бъде купен новият продукт, и то още това лято, заявяват от фирмата производител.
На този етап не се знае каква ще бъде цената на Samsung Galaxy NX, но по всичко личи, че фотоапаратът ще си струва.Коментари