Нова Nokia с предпремиера в мрежата


Макар и все още непредставен официално новият телефон на Nokia се появи в глобалната мрежа, по-скоро негови снимки и технически характеристики, които меко казано впечатляват.

Първо изображения на апарата сподели китайският ресурс wpdang. Съобщава се, че новият смартфон е получил подобен на Lumia 920 корпус, направен от поликарбонат. В основната си част той е с около милиметър по-тънък, но към краищата изглежда доста по-компактен, въпреки наличието на интегриран модул за безжично зареждане.


По-късно потребител под името Vizileaks публикува в микроблога си по-ясни снимки на прототип на устройството. Вижда се, че количеството мегапиксели е закрито с букви XX. Потвърждава се и информацията, че обективът се открива само след стартирането на приложението за камерата, а в останалото време е защитен с капак.
И накрая, цял пакет от "живи" снимки е получил ресурсът GSMArena. Те напълно отговарят на изображенията, които видяхме от първите два източника. По този начин, относно външния вид на бъдещия камерафон на Nokia вече няма съмнения.


Характеристиките на устройството, съгласно новите данни, са следните:


41-мегапикселова камера с ксенонова светкавица и допълнителна светкавица за по-добро фокусиране (assist light);
Приложението Nokia Pro Camera.


Възможност за едновременно снимане на два кадъра - един с максимална резолюция 35 мегапиксела (за албум), а вторият - с 5 МР за споделяне в социалните мрежи.


4,5-инчов OLED-дисплей с резолюция 1280 х 768 пиксела; 32 GB вградена памет, няма слот за карти; ОС Windows Phone 8 V 8.0.10322.71 без видими разлики от текущата.

Коментари