Kia - опит да надскочи себе сиКорейският автомобилен гигант Kia е в пълна готовност да пусне на пазара първата си серия електрически автомобили. Всичко очаквания за това вълнуващо събитие са насочени към  следващата година. Фирмата ще разчита на добре позната основа – модела Soul, който естествено ще бъде актуализиран и ще получи „фейслифтинг“ за новото си амплоа.

Новият конкурент при електромобилите се очаква да се материализира в шоурумовете през следващата година. Това е вторият електрически автомобил, проектиран от Kia, след модела Ray EV, който се използва като демонстрационен автомобил, тестван от правителството на Южна Корея в неговия автопарк.
За разлика от Ray, Soul EV ще се предлага на всички международните пазари и ще бъде актуализирани така, че да отговори на конкуренцията: ускорение за по-малко от 10 секунди от 0 до 100 км/ч, срещу повече от 15 сек за модела Ray, и по-висока максимална скорост, която достига 140 км/ч. Предвидено е колата да бъде в състояние да пътуват 200 км с едно зареждане.
Според непотвърдена информация, електромобилът Soul би могъл да използва „спирачката“ на Ray режим, която позволява на водача да увеличи количеството енергия, извличана чрез регенеративно спиране.
Soul ще бъде пусната първо в Корея и след това в останалата част на света.
Коментари