Ученикът Instagram
Вчера, 20 юни,  една нова, интересна функция на фотоприложението Instagram бе представена от ръководителя на услугата Kevin Systrom. Става дума за това, че образно казано, Instagram  се научи да записва и възпроизвежда видео. Благодарение на това приложението може да записва видео със звук с продължителност до 15 секунди. За тази цел са предвидени 13 специално създадени видео филтри, които променят цвета, яркостта и контраста на изображението.

Потребителят може да избира "обложка" на видеото - един от кадрите, който ще се вижда в лентата с новините на неговите абонати. Клиповете ще бъдат на разположение в обща лента със снимките.

Kevin Sistrom отбеляза, че видео материалите, качени в Instagram, ще бъдат обработвани чрез специален алгоритъм, който подобрява качеството и стабилизира изображението. Нововъведението вече е достъпно за потребителите.

Появата на видео е най-голямата промяна в Instagram от момента на създаването на услугата. Преди това приложението, достъпно на iOS и Android, позволяваше само обработка и споделяне на снимки.Коментари